BUNLAR YAPILACAK YOLSUZLIKLARA ZEMİN HAZIRLIYORLAR

BUNLAR YAPILACAK YOLSUZLIKLARA ZEMİN HAZIRLIYORLAR

KARABÜK Belediyesi eski Başkanı Rafet Vergili, yeni başkan Özkan Çetinkaya’nın belediyenin borcunun 623 milyon 734 bin lira olarak açıklamasına ilişkin,’’ Toplam borç 433 milyon 741 bin lira, bunlar yapılacak yolsuzluklara zemin hazırlıyorlar” dedi.

Vergili, bugüne kadar belediyeye kamu borcu yükü bırakmadığını, toplam borcun  açıklandığı gibi 623 milyon 734 bin lira değil, 433 milyon 741 bin 246 lira olduğunu ifade ederken şöyle dedi:’’ Belediye’nin borcu onların beyan etiği gibi değildir. Bu beyanların hepsi yapılacak yolsuzluklara zemin hazırlamaktır.  Belediye seçimlerini kazanmışsın hayırlı olsun, bizim hiç kimse ile işimiz yok. Hizmetlerini Karabüklü takip edecek, benim takip etmeme de gerek yok,  sözlerini Karabüklü takip edecek, sizler takip edeceksiniz. Kaybedilmiş seçimlerin kritiği olmaz, tartışması bile olmaz biz tartışmadık.’’

Geçmişe bazı yükler yüklenip yolsuzluklara zemin hazırlamaya çalışıldığını öne süren Vergili, ’’Hiç ödeme yapılmamış gibi konuşuluyor. Yalnızca bu ay bütçesi 50 milyon lira fazla verir. 118 milyon liralık borç 50 milyon liraya düşer. Bu ay emlak vergisi ayıdır bütçe 50 milyon lira fazla verir. Zaten arkadaşımız hesap bilmiyor. Yapılan ihalelerin hepsini yazmak diye bir şey söz konusu değil,  yapılan hak ediş kadarını yazarsınız, yapılan ihale varsa onları iptal edersiniz. Bizleri kendi yanlış siyasetlerine, kendi politikalarına alet etmesinler. Siyaset yapılır, siyaset yapılırken de ölçülü sözlerle yapılır, yapabileceğin kadar söz vermedir, yapamayacağın işlerle ilgili abartılı sözler bir mutlaka önüne gelir. Karabük Belediyesi’nin ödenemeyen bir borcunun olması mümkün değil. 433 milyon 741 bin liranın 275 milyon lirası 7 milyon lira aylık taksitle. Biz hiçbir zaman Karabük Belediyesi’nin ödeme kabiliyetini kaybettirmedik.  Belki de Türkiye’deki tek vilayettir şu anda Maliye ve sigorta borçlarını ödemiş,  İller Bankası’ndan kesintisi olmayan bir belediyedir” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: