BMW’NİN FABRİKASINI KARÇEL YAPACAK

BMW’NİN FABRİKASINI KARÇEL YAPACAK

KARDEMİR A.Ş’nin bağlı kuruluşu olan KARÇEL A.Ş., dünyaca ünlü otomobil markası BMW’nin Macaristan’da yapacağı fabrikanın yapısal çelik imalat ve montajını gerçekleştirecek.

 

KARDEMİR A.Ş’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:’’İlgili proje kapsamında Macaristan’da şirket kurumunu da tamamlayan Karçel A.Ş., BMW’nin fabrika yatırımında, Yapı Merkezi tarafından alınan pres ve gövde binasının yaklaşık 10.000 ton yapısal çelik imalat ve montaj işlerini üstlenmiştir. Ayrıca Avrupa ve Balkanlar’da yeni potansiyel projeler için de ihracat çalışmaları devam etmektedir.

Çelik imalatının yanı sıra istihdama da katkılarını sürdüren Karçel A.Ş., projenin pik döneminde “BMW Macaristan” şantiyesinde yaklaşık 250 kişilik bir kadro oluşturacaktır. Şantiye ekibinin büyük çoğunluğunun Karabük halkından gençler olması planlanırken, KARDEMİR’den emekli işçi ve ustalar da proje kapsamında yer alacaktır.’’

ÇELİK İHRACATINDA 148.SIRADA

KARÇEL A.Ş’nin  KARDEMİR A.Ş. bünyesinde 1966 yılında Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon atölyesi olarak faaliyetlerine başladığı hatırlatılan açıklamanın devamında,’’ KARÇEL A.Ş., 36 bini kapalı olmak üzere toplam 66 bin metrekarelik fabrikasında 2022 yılını 22.412 ton rekor üretim ile tamamlamıştır ve 2022 yılında yaptığı 9 bin 600 ton ihracat ile çelik sektöründe 148’inci sırada yer almıştır. CNC, elektronik, mekanik ve hidrolik modern tezgâhlar ile donatılmış Türkiye’nin en büyük çelik yapı fabrikalarından birine sahip olan KARÇEL A.Ş. sahasında yapı çeliği, mekanik imalat ve inşaat alanlarına çelik konstrüksiyon üretmektedir. Şirket Türkiye’nin değişik yerlerinde endüstriyel üretim tesisleri, binalar, demiryolu ve karayolu köprüleri, tren vagonları ve çimento fabrikaları gibi büyük yatırımların çelik konstrüksiyon imalatını da yapmaktadır. KARÇEL A.Ş. ayrıca köprülü vinç, pergel vinç, portal vinç ve özel proses vinçlerin projelendirme, imalat, montaj ve devreye alma süreçlerini de yürütmektedir.’’ denildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: