BAŞKAN AKSOY PROJELERİNİ ANLATTI

BAŞKAN AKSOY PROJELERİNİ ANLATTI

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Necdet Aksoy, kent ile ilgili yapacakları projelerini anlattı.

Bir restoranda düzenlenen basın toplantısında belediye birim müdürleri, 2016 yılında yapılan çalışmaları anlattı. Ardından konuşan Başkan Aksoy, 2017 yılında ilk hedeflerinin, yeni belediye hizmet binasının yapımının olduğunu ve bu kapsamda ön hazırlıkların başladığını söyledi. Aksoy, Hasan Dede Türbesi Seyir Terası projesinin onaylanması akabinde yerli ve yabancı turist sirkülasyonunu artırmayı, kente hayat bulmuş bir bakı noktası kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Başkan Aksoy, şöyle konuştu:

“68 olan park sayımızı bakım onarım ve yeniden yapılandırma yöntemi ile 76’ya çıkaracağız. Mahallelere yaptığımız park alanlarından farklı olarak bu yıl Survivor parkı yapacağız. Adranalinin yüksek olduğu bir park olacak. 17 tescilli taşınmazın cephe restorasyon projesi hazırlatılıp, 1’inci etap kapsamında 8 adedinin cephe restorasyonu tamamlanmıştır. 2’nci etabının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Ticaret ve kent merkezi ‘Çarşı’ bölgesinin merkezini oluşturan 10 ha’lık alanda 1/500 ölçekli koruma amaçlı imar planı yapımı tamamlanacaktır. Tabakhane mevkiinde mülkiyeti maliye hazinesine ait olan tescilli hamamın imar planında ki uyumsuzluğun giderilmesine ilişkin çalışmalar başlatılmıştır. Belediyemizce hamamın imar planı, mülkiyet ve tahsis işlemlerinin ve proje çalışmalarının tamamlanması hedeflenmektedir. Tabakhane bölgesi restorasyon ve rehabilitasyon projesinin fizibilite çalışmalarına başlanıldı. Bölgesel olarak Dünya Miras Kentine yakışır duyarlılıkta sonuçlanacaktır. Tarihi ve kültürel dokumuzun ayrılmaz ve en önemli unsurlarından olan yol dokusu ve arklar bütüncül olarak ele alınarak sağlıklı uygulamalara ışık tutması için bütüncül olarak projelendirilecektir.”

Başkan Aksoy, dünya miras kentinin bütünlük içinde korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi ile belli bir vizyon ve tema etrafında geliştirilmesi, toplumun kültürel ve eğitsel ihtiyaçlarıyla buluşturulması amacıyla, ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde alan yönetimi oluşturulması hedeflendiğini belirtti. Toplamda 13 mahallede bulunan 51 adet çeşmenin hayata kavuşması İçin restorasyon çalışması yapılacağını ifade eden Aksoy, “51 çeşmenin 2 adedi rekonstrüksiyon, 49 adedi restorasyon şeklinde imal edilecektir. Akçasu Kanyonunun sağlıklaştırılması ve turizme kazandırılması için Lütfiye Cami ile Celal Bayar Caddesi arasında kalan kesimde yapılacak uygulamaya esas projeler hazırlatılmış olup, Koruma Bölge Kurulu üyelerince yerinde yapılan inceleme sonucu teknik eksiklikler ve tasarım değişiklikleri belirlenmiş ve projeler revize edilmek üzere yükleniciye teslim edilmiştir. Taşkın kontrolü amaçlı hazırlanan kutu menfez projeleri de D.S.İ. tarafından onaylanmıştır. Taşkın riskini azaltmak maksadı ile alternatif çözümler üzerinde çalışılmaktadır. Tarihi kesimdeki trafiği rahatlatmak amaçlı Göztepe Mahallesi’ne 300 metre açıklığı olan köprü yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği fonuna başvuru yaptık. Yaklaşık 15 milyon avroluk projede bütün aşamaları geçtik. İPART kapsamında bu bedeldeki para AB tarafından Safranbolu’da harcanacak” dedi.

Çöp sorununu da çözeceklerini belirten Başkan Aksoy, “Safranbolu’da günlük 40 ton çöp çıkıyor. Mevcut çöp toplama alanımız tarihi bölgenin üst tarafında yer alıyor ve burada sürekli yangınlar çıkıyor. Yangından çıkan dumanlar Karabük’e kadar ulaşıyor. Bu turizm kentinde ciddi bir risk oluşturuyor. Derdimiz hakikaten fazla. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Çöpleri TIR’lara yükleyip ilk planda Zonguldak’taki çöp depolama tesisine göndermeyi planlamaktayız. Bunun için başlattığımız çalışmada belli bir aşamaya geldik” diye konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: