BAŞARILARI TESCİLLENDİ

BAŞARILARI TESCİLLENDİ

KARDEMİR’in Otomotiv ve Demiryolu Sektörüne Yönelik Üretim Başarıları Uluslararası Sertifikalarla Tescillendi.

KARDEMİR, IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi ve ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgelerini Aldı.

Demir Çelik Sektöründe ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgesini Alan İlk Şirket KARDEMİR oldu.

Artan üretim kapasitelerini katma değeri yüksek ürünlere yönlendirerek otomotiv, savunma sanayi ve demiryolu sektörlerine yeni ürünler sunan KARDEMİR, otomotiv endüstrisine yönelik uluslararası alanda teknik gereklilikleri kapsayan IATF 16949 Otomotiv Yönetim Sistemi ve demiryolu endüstrisinde kaliteyi ve güvenirliliği sağlayan ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgelerini aldı.

73 kişilik bir proje ekibi tarafından 8 ay boyunca sürdürülen belgelendirme çalışmaları sonucunda TÜV NORD tarafından gerçekleştirilen Dış Denetimlerden başarı ile çıkan Kardemir, otomotiv ve demiryolu sanayisine üretim ve hizmet sağlayan kuruluşlara verilen IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi ve ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgelerini alarak, her iki sektör için onaylı tedarikçi oldu.

Kardemir’e ulusal ve uluslararası pazarlarda ayrı bir prestij kazandıran IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi ve ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgeleri bugün Kardemir Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen törenle, TÜV NORD Türkiye Genel Müdürü Rıza Başkan tarafından Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan’a takdim edildi.

Şirket Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte proje ekibi ve Kardemir’deki üretim, tedarik, kalite ve satış gibi tüm süreç yetkililerinin katıldığı belge takdim töreninde konuşan Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, otomotiv sektöründe az sayıda üreticinin sahip olduğu IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi ile demir çelik sektöründe ilk kez KARDEMİR’e verilen ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgelerinin Kardemir’in gerek yurtiçi, gerekse ihraç pazarlarındaki rekabet gücüne güç katacağını söyledi. Alınan belgelerle birlikte Kardemir’in hem otomotiv hem de demiryolu sektörleri için üretimini gerçekleştirdiği çelik kalitelerini bu sektörde faaliyet gösteren ana ve yan sanayi kullanıcılarına daha kolay satabileceğini ifade eden Genel Müdür Soykan “ Üretmek önemli, verimli üretmek daha önemli ama satmak için gerekli yönetim sistemlerine ve sertifikalara sahip olmak zorundasınız. Eğer süreçlerinizi uluslararası standartlara uygun yönetemezseniz, sürdürülebilir üretim yapamazsınız.   Aldığımız bu belgeler, Kardemir’in otomotiv ve demiryolu sektörlerine yönelik ürünlerinin tasarımından bakımına kadar tüm üretim süreçlerinde en yüksek kaliteye ve sürdürülebilir üretime sahip olduğunun göstergesidir” dedi.

Konuşmasında tüm Yönetim Sistemlerinin iş yapış şekillerini irdelediğini ve neyin nasıl yapıldığını kontrol ettiğini belirten Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan “ Bilindiği gibi raydan sonra demiryolu sektörüne ilk milli demiryolu tekerini de kazandırdık. Demiryolu tekeri üretiminde dünyanın 16. üreticisi olduk. Yine, kurduğumuz çalışma grupları ve AR-GE Faaliyetlerimizle otomotiv sektörüne yeni çelik kaliteleri üretmeye başladık. Aldığımız iki Yönetim Sistem Belgesi de bu iki üretim sürecinin şirketimizde en yüksek kalite ile gerçekleştirildiğinin ispatı oldu.  Üretimden, tedarik süreçlerine, kaliteden insan kaynağına kadar onlarca iş sürecimiz bu kapsamda incelendi, denetlendi ve titiz bir çalışma sonucunda her iki sektöre yönelik ürün ve üretim süreçlerimizin kalitesi tescillendi ”dedi.

Belgelerin alınmasındaki yoğun emek ve gayretleri için proje ekibine ve sürecin başarı ile tamamlanması için tüm iş süreçlerini standartların isteğini seviyeye getiren Kardemir çalışanları ile denetim ekiplerine teşekkür eden Genel Müdür Soykan, 8 ay boyunca 1822 çalışana 13 farklı konuda 12.000 saatin üzerinde eğitim verildiğini kaydetti.

Düzenlenen törende konuşan TÜV NORD Türkiye Genel Müdürü Rıza Başkan ise özellikle ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgesinin Demir Çelik Sektöründe ilk kez Kardemir’e verildiğine dikkat çekerek “ İlklerin fabrikası Kardemir’e sektördeki ilk ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgesini vermekten büyük gurur duyuyoruz ”dedi.

Kardemir’in almaya hak kazandığı IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi ve ISO TS 22163 (IRIS) Uluslararası Demiryolu Endüstrisi Standardı Yönetim Sistemi Belgelerinin sıradan bir kağıt parçası olmadığını vurgulayan TÜV NORD Türkiye Genel Müdürü Rıza Başkan konuşmasını “ bu belgenin arkasında korkunç bir emek ve gayret var. 73 kişinin aylar süren çabası var. Bu sürece katkı veren Kardemir Yönetim Kuruluna, Genel Müdürüne ve tüm Kardemir ekibine teşekkür ediyorum. Türk sanayisini en köklü firmalarından biri olan Kardemir’e bu belgeler çok yakıştı” diyerek tamamladı.

Düzenlenen tören, TÜV NORD Genel Müdürü Rıza Başkan tarafından Kardemir Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan’a belgelerin takdimi ve proje ekibine teşekkür belgelerinin verilmesinden sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: