BAŞAK CENGİZ’İN ANNESİ KIZININ ADININ VERİLDİĞİ TÖRENDE KONUŞTU

BAŞAK CENGİZ’İN ANNESİ KIZININ ADININ VERİLDİĞİ TÖRENDE KONUŞTU

İSTANBUL’da samuray kılıcıyla sokak ortasında öldürülen Başak Cengiz’in adı, mezun olduğu Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılacak. Beyhan Cengiz, kızının adının verildiği fakültede düzenlenen törende konuştu.

Ataşehir’de, sokak ortasında Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülen, Başak Cengiz’in adı 2018 yılında mezun olduğu Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yaşatılacak. Fakülte binasına isim tabelasının asılması dolayısıyla gerçekleştirilen tören, fakültenin salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Başak Cengiz’in fotoğraf ve videolarından oluşan klip izlendi. Bu sırada duygu dolu anlar yaşandı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından kürsüye çıkan Beyhan Cengiz, Safranbolu’da kendisini ve ailesini evinde gibi hissettiklerini belirterek, “Ben bugün şunu anladım; Ben koskoca bir aileye sahi olmuşum bana bunu yaşattığınız için rektörüme teşekkür ederim. Ben bu ilçeye defalarca geldim. Her yerini gezdim. Güzel anılarda boğuldum, kalbim sızladı. Kıymetlim, balım Başak, üniversiteyi kazanıp eğitime geldiği zaman girdiği sınavları tırnakları ile kazıdı. Çizdiği projeleri, yaptığı maketleri ve 5 yıl boyunca aldığı eğitimi başarıyla bitirip gururla evine döndü. Bir sürü kurslara gitti. İş başvurusunda bulundu. Ailesi olarak işe girmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Nihayet çok güzel bir işe girdi. ‘Anneciğim her insana nasip olmaz çok değerli bir işe girdim. Ben burada başarılarımı göstereceğim’ dedi. Sözünü de tuttu. Orada da aldığı görevi başarıyla teslim etti. Daha nice güzel başarılara imza atacaktı, hedefleri vardı. Ne yazık ki kalemini kırdılar. Hunharca, zalim cani kıydı yavruma. Ben davamı emin ellere teslim ettim. Herkes titizlikle görevinde. Şüphem yok, hain alacak cezasını. Yaşasın cehennem zalimler için. ’’dedi.

Kızının adının mezun olduğu fakülteye verilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Beyhan Cengiz, ’’Rektörüme, ailesine, eğitiminde başarıya götüren her kaleminde yardımcı olan değerli ve kıymetli öğretmenlerine, arkadaşlarına, bu mimarlık fakültesinde göreve hazırlanan değerli öğrencilere teşekkür ediyorum. Başak’ımı sakın unutmayın. ’’diye konuştu.

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ’’Kaybımız büyüktür ancak unutulmamalıdır ki Başak, eğitim hayatı boyunca bizim evladımızdı. Artık tüm Türkiye’nin evladı olmuştur. Bundan sonra da onu her zaman hayırla yad edecek ve adını yaşatacağız. Başak Cengiz’in aziz hatırası sonsuza dek devam edecektir. Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yetişen her öğrenci onun hatırasını yaşatacak ve hatırlayacaktır.’’ dedi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, ’’Başak Cengiz genç bir kardeşimizdi. Hayalleri vardı. Türkiye’de birçok önemli başarıya, önemli mimari projeye imza atacak bir kardeşimizdi. İnşallah onun o hayallerini bu fakültede okuyacak kardeşlerimiz gerçekleştirecek. Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi diplomasını alan her öğrenci onun Türkiye’ye kazandıracaklarını inşallah buradaki öğrencilerimiz kazandıracak. ’’diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Polat, Başak Cengiz’in Üniversiteyi bitirme projesini annesi Beyhan Cengiz’e takdim etti.

Tören, ‘Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi’ yazan tabelanın asılmasının ardından sona erdi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: