BAKAN ZİYA SELÇUK KARABÜK’TE

BAKAN ZİYA SELÇUK KARABÜK’TE

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim konusunda tüm dünyayı takip ettiklerini belirterek, “Bizler de Türkiye için elimizden geleni yapmaya uğraşıyoruz. Çocuklar için daha nitelikli ve dünyadaki akranlarıyla yarışacak, dimdik ayakta duracak nesiller yetişmesine gayret ediyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Karabük Valiliği ziyaretinde anı defterini imzaladı.  Yaşama Sevinci Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret etti. Burada öğrencilerin el emeği ürünlerinin ve resimlerin olduğu sergiyi gezdi. Öğrencilerden oluşan koronun söylediği ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısını dinledi.  Uğur isimli öğrenci ile peynirli pasta yaptı. O anların fotoğraflarını ise sosyal medya hesabından “Bugün Karabük’te sevgili Uğur’la gönlümüzden çokça sevgi, biraz el emeği katarak peynirli poğaça yaptık. Uğur kadar olmasa da yetenek varmış bende” paylaşımında bulundu. Safranbolu ilçesine hareket ederek  Kanuni Ortaokulu bahçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

‘FIRSAT ADALETİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisiyle başlayan törende konuşan bakan Selçuk, öğrenciler için fırsat adaleti sağlamak istediklerini belirterek, ‘’Elbette bizim sorumluluğumuz, yurdumuzun her köşesindeki her bir evladımızı ayırmadan, kayırmadan, her birine imkanlar sağlamak ve onların daha iyi ortamlarda eğitim öğretim görmesine fırsat vermektir. Çünkü biz baştan beri ‘fırsat adaleti’ diyoruz. Fırsat eşitliği bile demiyoruz. Çünkü eşit olmak herkese aynı şeyi vermek demektir. Ama adalet herkese hak ettiği ve ihtiyacı olan şeyi verebilmek demektir. Fırsat adaleti, bizim için çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde eğitim yatırımlarımız da sürüyor. Eğitimin kalkınmayla, demokrasiyle ve ekonomiyle alakasının farkındayız ve bu konuda elimizden geleni hep birlikte yapıyoruz. ‘Elimizden geleni’ diyorum. Bizim elimizden gelenin ötesi var. O da sizlersiniz. İş birliği ve çeşitli özel sektör kuruluşlarımız, kamudaki kuruluşlarımızın katkıları, halkımız, hayırseverler hepsi ama hepsi bize el birliğiyle destek oluyorlar ve biz çocukların geleceği için yatırım yapma imkanına sahip olabiliyoruz. Elbette bu işler bir millet ödevi, bir ülke ödevi. Hepimiz katkı sağlayacağız ama hayırseverlerin yaptığı katkılar çok daha ayrı bir yere sahip bizim için. Hayır yapmak herkese nasip olmaz. Teşekkürlerimizi tekrar tekrar ifade ediyoruz. ’’dedi.

‘BÜTÜN DÜNYAYI TAKİP EDİYORUZ’

Bakan Selçuk, dünya ülkelerini eğitim konusunda her gün takip ettiklerini ifade ederek, “2023 eğitim vizyonunda da bunlardan bahsettik. Bütün dünyayı takip ediyoruz. Hangi ülke neyin peşinde, hangi tedbirleri alıyorlar hepsini günlük olarak takip ediyoruz. Bizler de Türkiye için elimizden geleni yapmaya, arkadaşlarımla beraber, uğraşıyoruz ve çocuklar için daha nitelikli ve dünyadaki akranlarıyla yarışacak, dimdik ayakta duracak nesiller yetişmesine gayret ediyoruz. Bilimin yolculuğunda, bilimin rehberliğinde ahlak terapisi üzerine bina edilmiş çift kanatlı çocuklar yetiştirmek elbette bizim en önemli arzumuz.’’ Diye konuştu.

Tören bitimi Batman’ın Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017’de PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın Emek mahallesindeki evlerinde yaşayan ailesini ziyaret etti. Bakan Selçuk’u şehit Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın karşıladı.

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’  etkinliğine katıldı. Şehit Şendoğan Topçu İlkokulu sınıf öğretmeni Halil Bulut ve öğrencilerin türkü söylediği programda, müzik öğretmenleri şehit öğretmen Yalçın için ‘Mağusa Limanı’ şarkısını seslendirdi.

Partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti. Kemal Güneş Caddesi’nde vatandaşları ve esnafları selamladı, öğrencilerle birlikte fotoğraf çekildi. Seyyar simitçide ki  22 tane simiti satın alıp beraberindekilere ikram etti. Emniyet Taksi Durağı şoförlerine Ankara Seyran bağlarında 2 yıl taksicilik yaptığını söyledi. Polislerle hatıra fotoğrafı çekildi, sonra da  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: