BAKAN YUMAKLI HASLI BARAJI’NDA İNCELEMEDE BULUNDU

BAKAN YUMAKLI HASLI BARAJI’NDA İNCELEMEDE BULUNDU

KARABÜK’ün Eskipazar ilçesine gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, suyun önemine işaret ederek, enerji ve sulama barajları ile sanayiyle ya da kentsel kullanımla ilgili barajları inşa etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bakan Yumaklı, ilçeye bağlı Haslı köyünde bulunan Haslı Barajı’nda inceleme yaptı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’dan bilgi alan Bakan Yumaklı, suyla ilgili konuyu Türkiye’nin gündeminde tuttuklarını, tutmaya da devam edeceklerini söyledi. Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığına dikkati çeken Yumaklı, bu tür sulama yapılarının mutlaka zamanında inşa edilmesinin önemine değinirken,  bir damla bile kaybetmeye tahammüllerinin olmadığını vurgulayıp çalışmalarını doğayı ve çevreyi gözeterek sürdürdüklerini dile getirdi.

Haslı Barajı’nın 350 milyon lira yatırım değerine sahip olduğunu aktaran Yumaklı, ‘Son 22 yılda suya yön veren yapılar inşa edildi. 10 binin üzerinde proje ürettik su ve sulama yapılarıyla ilgili. Bunların bugünkü toplam değeri 2,4 trilyon lira. Ülkemizde ekonomimiz için çok önemli olan enerji ve sulama barajlarını, bunun yanında sanayiyle alakalı ya da kentsel kullanımla ilgili barajları inşa etmeyi sürdüreceğiz’’ dedi.

Daha sonra Karabük Üniversitesi Köprüsünün hemen altından geçen Araç Çayı kenarına yapılması planlanan ‘Nehir Park Projesi’ni inceleyen Bakan Yumaklı, AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya’dan bilgi aldı. Yumaklı, buradan Kemal Güneş Caddesi’ne geçerek esnaf ziyaretinde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: