BAKAN KURUM:’ÇEVREMİZİ, DOĞAMIZI KORUYACAK ADIMLAR ATIYORUZ’

BAKAN KURUM:’ÇEVREMİZİ, DOĞAMIZI KORUYACAK ADIMLAR ATIYORUZ’

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, KARDEMİR A.Ş. ile ortak bir proje yürüttüklerini belirterek, ’’Gerçekten yeşil kalkınma sürecine girdiğimiz dönemde ülkemize, şehrimize yakışır fabrikaları yapacak, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz.’’ dedi.

Bakan Kurum, ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Karabük’te ilk olarak valiliği ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan Bakan Kurum, şeref defterini imzaladıktan sonra İl Değerlendirme Toplantısına katıldı.

KARABÜK’E 4 MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Bakan Kurum, bugüne kadar Karabük’e 11,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını, bu yatırımın da yaklaşık 3 milyar lirasının bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini söyleyerek, ’’Şehrin geleceği adına, gençlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir kararı yapmış olduğumuz toplantı sonrası aldık. Bu kapsamda şehrimize toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan 4 tane millet bahçesi kazandırıyoruz. Bunlardan en önemlisi aslında Karabük’ün geleceği adına atacağımız adımdır. Yaklaşık 70 bin metrekarelik, şehrin merkezinde, yürüme mesafesinde, tüm vatandaşlarımızın yürüyerek ulaşabileceği alanımız var. Burayı bir millet bahçesine çeviriyoruz. Hazirana kadar projemizi tamamlayacağız. İçinde camimizin olduğu, parkların, bahçelerin, gençlerimizin vakit geçireceği ve şehre bir kimlik, kültür katacak bu projeye bu yıl içerisinde inşaatına başlamak ve 2023 yılına tamamlanacak şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz.’’

Bakan Kurum, Adliye binasıyla ilgili olarak şunları söyledi:’’ Yaklaşık 20 dönümlük alanda şehrin 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir çalışmayı başlatıyoruz. Şehrin ihtiyaçlarını giderecek en uygun alana taşımak üzere bu çalışmayı da başlatmış olacağız.’’

‘ÇEVREMİZİ, DOĞAMIZI KORUYACAK ADIMLARI ATIYORUZ’

Bakan kurum, kentte faaliyette bulunan Türkiye’nin ilk ağır sanayi kuruluşu KARDEMİR A.Ş. ile ortak bir proje yürüttüklerini belirterek,’’12 bacamızı online olarak izliyoruz. Bu noktada şirket yönetimine teşekkür ediyorum. Karabüklü vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin sağlığını ilgilendiren tüm projelere ilişkin attıkları kararlı adımlardan ötürü. Yine KARDEMİR ile atık suların deşarjına ilişkin de yatırımlarımız var. Bu yatırımları takip ediyoruz. Gerçekten yeşil kalkınma sürecine girdiğimiz dönemde ülkemize, şehrimize yakışır fabrikaları yapacak, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz. ’’dedi.

Bakan Kurum, daha sonra Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret etti. Esnafları selamlayıp, satın aldığı simitleri çevredekilere ikram etti, bir şarküteriden alışveriş yaptı. Partisinin il başkanlığı önünde meşalelerle karşılandı. Parti binasında açıklamalarda bulundu.

‘MİLLETİMİZ ASLA AFFETMEYECEKTİR’

Bakan Kurum, ’’Derdi millet olmayan terörle yan yana duran, teröristlerle kol kola gezen bu çarpık anlayışı milletimiz çok iyi bilmektedir. Bizim derdimiz de davamız da sevdamız da millettir, milletimizin değerleridir. Biz bunların terörle aralarında mesafesiz bir yakınlık olduğunu biliyorduk, şimdi; terörle söz kestiklerini de gördük. Biz bunların teröristleri savunduğunu duyuyorduk; teröristle sözlendiklerine de şahit olduk. Ülkeyi işgalden kurtarmış gazi Meclis’te terörle kol kola girenlerin yeri olamaz. Cumhuriyet’imizi kuran iradenin kalbi olan Meclis’te, teröristleri savunanlara bu millet haddini bildirir. Bunlar milletimizin vicdanında mahkûm olacak, hukuk önünde de hak ettiklerini bulacaktır. Tabii terörü ve teröristleri savunanlarla iş birliği yapanları, çanak tutanları da milletimiz asla affetmeyecektir. ’’diye konuştu.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: