BAKAN KURUM 37 BİNA,75 BAĞIMSIZ BÖLÜM YIKILACAK

BAKAN KURUM 37 BİNA,75 BAĞIMSIZ BÖLÜM YIKILACAK

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, selden etkilenen illerle ilgili,’’ Hasar tespit çalışmalarımız çerçevesinde bin 7 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı. Toplamda 5 bin 953 bağımsız bölüm incelendi. 37 bina, 75 bağımsız bölüm gerek arkamızda Yenice’de olduğu gibi dere güzergahı üzerinde, ağır hasarlı acil yıkılacak ve yıkık olarak tespit edildi.’’ dedi.

 

Bakan Kurum, selden etkilenen Karabük’ün Yenice ve Eskipazar ilçelerinde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum şöyle dedi:’’6 gündür Batı Karadeniz’i etkisi altına yağışlar sebebiyle altı ilimizde selden dolayı gerek ilçelerimizde gerek köylerimizde, gerekse köylere ulaşan yollarımızda hasarlar meydana geldi. Hamdolsun ki metrekareye 150 kilogram yağış düşen selde bu afette erken uyarı sistemi sayesinde vatandaşlarımızı dere güzergahındaki alanlardan uzaklaştırdık. Can ve mal güvenliklerini teminat altına alacak çalışmaları illerimizde valiliklerimizin, AFAD’ın koordinasyonu çerçevesinde yapmış olduk. İlk andan itibaren de altı ilimizde Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili bakan arkadaşlarımız AFAD, UMKE, Kızılay, jandarmamız, belediyelerimiz, milletvekillerimiz sahada bilfiil vatandaşımızın yaralarını sarmak için 7 gün 24 saat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hamdolsun acil alınması gereken tüm tedbirleri alma noktasında adımlarımızı attık. Bu çerçevede altı ilimizde altı bin personel, bin 770 araçla, ekipmanla gerek arama kurtarma çalışmaları, gerekse iş makinalarıyla bu manada alınması gereken acil tedbirleri aldık. İnşallah etki alanındaki tüm köylerimizde yine köylerimize giden alt yapıların, hasarların giderilmesi noktasındaki çalışmalarımızı da anbean sürdürüyoruz. 6 ilimizdeki selden hasar gören yerlere Cumhurbaşkanımızın destek ve talimatlarıyla 47 milyon lira AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan yine Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan acil ödeneği göndermiş olduk. Hızlı bir şeklide vatandaşlarımızın taleplerini gideriyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız çerçevesinde bin 7 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı. Toplamda 5 bin 953 bağımsız bölüm incelendi. 37 bina, 75 bağımsız bölüm gerek arkamızda Yenice’de olduğu gibi dere güzergahı üzerinde, ağır hasarlı acil yıkılacak ve yıkık olarak tespit edildi. Karabük geneline baktığımızda da burada 14 konutu, 8 ahır, depomuzun afete maruz olan güzergah içerisinde kaldığını ve bu çerçevede de bir kısmının ağır hasarlı, bir kısmının da yıkık olduğunun tespitini yaptık. Hızlı bir şekilde gerek Eskipazar, gerek Yenice’de gerek şu an bulunduğumuz köyümüzdeki konutlarımıza ilişkin vatandaşlarımızı güvenli alanlara taşıyacağız. Eşya yardımlarını, kira yardımlarını yapmak suretiyle daha önceki afetlerde olduğu gibi Rize, Kastamonu, Bartın, Sinop, Antalya, Muğla’daki evlerimizi nasıl hızlı bir şekilde yaptıysak aynı bu sel afetinde de hasar gören evlerimizin gerek Kastamonu’da gerekse Karabük’teki mahallelerimizde, ilçelerimizde evlerimizi gerek TOKİ Başkanlığı eliyle, gerekse Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle yapacağız. Vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde teslimlerini gerçekleştiriyor olacağız. Biz vatandaşımızın bu noktada her türlü ihtiyacını giderecek adımları atıyoruz. Süreci takip ediyoruz.”

‘DİKKATLİ OLMAMAIZ GEREKEN SÜREÇ İÇERİSİNDEYİZ’

Artvin’de yaşanan heyelan sonrası bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Bakan Kurum,

“Yolda heyelan sebebiyle bir orada park halindeki tırda vatandaşımız hayatını kaybetti. AFAD yine valiliğimiz koordinasyonunda gerekli her türlü çalışma yürütülmektedir. Tüm Türkiye genelinde altı gündür etkili bir şekilde yağan yağışlar sebebiyle toprak doymuş durumda. Toprağın yüzeyinde suyun hareketini yavaşlatacak açıkçası tüm rusubat, bitki ve ağaçlar yağışlarla birlikte aslında yok olmuş durumda. Bundan sonraki yağış miktarlarının az olmasında bile heyelan riski ve sel riski tehlikesi yağışın şiddeti az olsa bile etkisi artacağı sebebiyle dikkatli olmamız gereken süreç içerisindeyiz. Tüm Türkiye’de ekiplerimiz çalışıyor. İnşallah tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Tüm Türkiye’ye ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: