BABASININ CEVİZ AĞACINDAN DÜŞME RİSKİNİ GÖRÜNCE ARAYIŞA GİRDİ VE..!

BABASININ CEVİZ AĞACINDAN DÜŞME RİSKİNİ GÖRÜNCE ARAYIŞA GİRDİ VE..!

KARABÜK’te Ahmet Gürleyik, babasının ceviz toplamak için çıktığı ağaçta düşme riski geçirmesinden etkilendi. İnternetten araştırıp aldığı eviz silkeleme makinesiyle 3 yıldır güvenli bir şekilde cevizlerini hasat eden Gürleyik,’’ Yapandan Allah razı olsun. Yaklaşık 300 ağacımız var. 1 haftada hepsini dokuyabiliyoruz.’’ dedi.

Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Gürleyik, 3 yıl önce babasının evlerinin bahçesindeki ağaca çıkarak ceviz topladığı sırada düşme tehlikesi geçirdiğini gördü. Durumdan etkilenen Gürleyik, güvenli bir şekilde ceviz hasadı yapmak için internette araştırma yaptı. Satın aldığı ceviz silkeleme makinesiyle mahalledeki ve köylerindeki 300 ağaçtaki cevizlerin hasadını yaptı.

Ahmet Gürleyik, traktörün römork kısmına bağlanan makine sayesinde cevizlerin hasadını yaptıklarını söyleyerek’’ Babam 3 sene önce ahşap merdiven ile ceviz ağacına çıkmıştı. Onun düşme riskinden sonra internet üzerinden araştırma yaptıktan sonra sipariş ettik. Karabük’e ilk getirenlerdeniz. 3 yıldır aktif olarak kullanıyoruz. Çok memnunuz. Yapandan Allah razı olsun. Yaklaşık 300 ağacımız var. 1 haftada hepsini dokuyabiliyoruz.’’ dedi.

Ahmet Gürleyik’in akrabası Oğuz Oyalı ise ’’Ceviz sirkelerken çeşitli düşme vakaları olduğu için böyle bir makine aldık. Daha güvenli ve sağlıklı oluyor. ’’diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: