AYBÜKE ÖĞRETMENİN ANNESİ KONUŞTU

AYBÜKE ÖĞRETMENİN ANNESİ KONUŞTU

BATMAN´ın Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017´de PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın,’’ Aybükem öğretmenliği çok seviyordu. Daima öğretmen olmak istiyordu. Kısa sürdü ama İyi ki de öğretmen oldu. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Burada olmasa da Aybükeminde Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Allah’ım korusun esirgesin bütün öğretmenleri.’’ dedi.

9 Haziran 2017 tarihinde, Batman’ın Kozluk ilçesinde eski Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, öğrencilerine karne verip evinin yolunu tutan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralandı. Aybüke öğretmen kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit oldu.

‘’İYİ Kİ DE ÖĞRETMEN OLDU’

Karabük´ün Safranbolu ilçesinde oturan Zehra Yalçın, aradan geçen 3 yılda kızı Aybüke Yalçın’ı kalbinde ve evinin her yerine koyduğu resimlerde yaşatıyor. Zehra Yalçın, ’’Öğretmenlerimiz gerçekten çok özel insanlar. Çok kutsal bir meslek gerçekten. Baş tacı yapılması gereken insanlar. Onlarla ilgili bir gün olduğu için seviniyorum. Aybükem öğretmenliği çok seviyordu. Daima öğretmen olmak istiyordu. Kısa sürdü ama İyi ki de öğretmen oldu. Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Burada olmasa da Aybükeminde Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Allah’ım korusun esirgesin bütün öğretmenleri.’’ dedi.

‘MİLLİ BAYRAMLARDA HEP ŞARKILAR SÖYLERDİ’

Kızının küçüklüğünden itibaren müziği çok sevdiğine işaret eden Yalçın, ’’Müzikle büyüdü. Duyduğu müziği anında kapıyordu. Durmadan şarkı söylerdi. 23 Nisan, 19 Mayıs gibi milli bayramlarda hep şarkılar söylerdi. Müziği ayrı bir seviyordu, onda bir tutkuydu. Lisede müzik öğretmeni keşfetmiş. Bize ‘engel olmayın, müzik kulağı çok iyi, sesi de çok güzel, çok yetenekli engellemeyin’’ dedi. Müziği sevdiği için engellemedik.  Önemli olan yavrumuzun istediği, severek yapacağı bir şey olması. Müziği çok sevdiği için müzik öğretmeni olmak istedi’’ diye konuştu.

‘ÜZÜNTÜNÜN İÇİNDE MUTLU ETTİLER, ÇOK SEVİNDİM’

Yalçın, kızının adına okulların, kütüphanelerin açılmasından çok mutlu olduğunu, kızının adının yaşayacak olması ve sürekli hatırlanacak olmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir polis memurunun kızının resmini yaptığı tablo ile Soma Anadolu Lisesi öğretmenlerin üzerinde ‘Sizin milyonlarca evladınız var. Minnettarız öğretmenim’ yazılı hediyesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Yalçın, ’’O kadar duygulandım, o kadar çok sevindim ki. Allah razı olsun herkesten. İnsanlarımız gerçekten çok düşünceli. Üzüntünün içinde mutlu ettiler, çok sevindim.’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: