CİĞERİNDEN ARNAVUT BİBERİ ÇIKTI

CİĞERİNDEN ARNAVUT BİBERİ ÇIKTI

KARABÜK’te, arkadaşlarıyla döner yedikten sonra rahatsızlaşan Hamide Sümbül(40)’ün sol akciğer bronşundan Arnavut biberi çıkarıldı. Sümbül,’’ Görünce şaşırdım. Doktorumuzla beraber şok olduk. İlk defa böyle bir şey başıma geldi.’’ dedi.

Hamide Sümbül, arkadaşlarıyla döner yediği sırada rahatsızlaştı. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nefes darlığı ve öksürük şikayeti ile başvuran Sümbül tedaviye alındı. Tetkikler sonrası Bronskopi yapılan Sümbül’ün sol akciğer bronşundan Arnavut biberi çıkarıldı. Hastanenin poliklinik servisinde tedavisi devam eden Sümbül’ün önümüzdeki günlerde taburcu olması bekleniyor.
‘DOKTORUMUZLA BERABER ŞOK OLDUK’
Hamide Sümbül, şöyle dedi: ’’Döneri 3 defa ısırdıktan sonrasını hatırlamıyorum. Aşırı derecede nefes darlığı, öksürme, bulantı gibi sıkıntılarım oldu. Konuşma zorluğu çekiyordum. Çok şükür doktorumuzun sayesinde kurtulduk. Arnavut biberi olduğu operasyon sonrası ortaya çıktı. Görünce şaşırdım. Doktorumuzla beraber şok olduk. İlk defa böyle bir şey başıma geldi. İnşallah daha iyi olacağım.’’ dedi.

‘AKCİĞER BRONŞUNDAN İLK KEZ BİBER ÇIKARTIYORUM’
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Acat,ise,’’Bronkospi ile sol ciğer bronşun girişinde yabancı bir cisim gördüm. İlk başta şaşırdım. Daha çok yemek parçası gibi bir şey bekliyordum. Yabancı cismi dışarıya çıkardığımda Arnavut biberi olduğunu gördük. Parçalanmadan tek parça halinde çıkmış olması hastamız için büyük bir şans. Birkaç gün içerisinde bu cismi çıkarmış olduğumuz için hastamızda kalıcı bir hasar olmayacak. Bu süreç uzamış olsaydı bronşektazi dediğimiz bir takım kalıcı hastalıklara sebebiyet verebilirdi. Kısa bir sürede bu biberi çıkardığımız için hastamız akciğerlerinde hiçbir iz kalmadan tamamen iyileşecek.Yabancı cisim çok çıkardım ama 25 yıllık meslek hayatımda akciğer bronşlarından ilk kez biber çıkartıyorum.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: