Karabük Tanıtım Günlerinin üçüncüsü Ankara’da başladı. Son derece kalabalık ve coşkulu bir şekilde başlayan Karabük Günlerinin açılışına, Türkiye üst düzey yönetiminden ve Karabük’ten birçok önemli isim katıldı.
Atatürk Kültür Merkezindeki Karabük Günlerinin açılışına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Kamu Güvenliği Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Devlet Personel Daire Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Merkez Valisi Hasan İpek, Karabük Eski Milletvekilleri Osman Kahveci, Ali Öğüten, Cumhur Ünal, İlhami Yılmaz, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Eflâni Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Ovacık Belediye Başkanı Zafer Küpler, Yortanpazarı Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Ak Parti İl Başkanı ve TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, KARDEMİR Genel Müdürü Uğur Yılmaz, KARDEMİR Karabükspor Başkanı Hikmet Feridun Tankut, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı.
Karabük Günleri açılışı Eskipazar Belediyesi Mehter Takımı ve minik tekvandocuların gösterileriyle başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından kürsüye gelen Ankara Karabüklüler Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin; “Bugün tarihimiz için önemli bir gün, hiçbir zaman esareti kabul etmeyen milletimiz Mustafa Kemal Paşanın önderliğinde 97 yıl önce bugün Kurtuluş Savaşımızın meşalesini yakmıştır. Başta, Başkomutan ve ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Açılış günümüzün 19 Mayıs olmasını bilerek ve isteyerek belirledik. Çünkü 19 Mayıs’ta yakılan kurtuluş mücadelesinin ardından ecdadımız işgalcileri ülkemizden kovmuş ve cumhuriyeti kurmuştu. Cumhuriyet kurulduğunda Karabük 13 haneden oluşan bir köydü, Karabük gerçek anlamda bir cumhuriyet kentidir, Karabük cumhuriyet ile modern bir kent haline gelmiştir. O bakımdan 19 Mayıs milletimiz için önem ifade ederken, Karabük’ümüz için ayrı bir önem ifade eder, bu gün ağır sanayinin merkezi olan Karabük artık bir üniversite kenti haline de geldi, 2007 yılında kurulan üniversitemiz kendisiyle birlikte kurulan üniversiteler içerisinde en hızlı gelişen üniversite oldu ve şu anda 50 bine yakın gencimiz üniversitemizde eğitim görüyor. Dolayısıyla Karabük, bir sanayi ve turizm kendi olduğu kadar aynı zamanda bir de gençlik kentidir. Bu günü aynı zamanda spor bayramı olarak da kutluyoruz, yakın zamanda büyük bir gurur yaşadık ve Karabükspor’umuz yeniden Süper Lig’de. Bize bu gururu yaşatan başkanımızı, yönetimimizi, teknik kadromuzu ve futbolcularımızı yürekten kutluyorum. Takımımız daha önce ülkemizi Avrupa’da temsil etme başarısını göstermişti, inşallah aynı başarıyı yeniden gösterecek, bunu kendilerinden bekliyoruz. Bugün burada Karabük’e özel güzellikleri misafirlerimize sergiliyoruz, belki içinizde Safranbolu’ya gidememiş olanlar olabilir, kendilerini bekliyoruz, gitmeden önce Safranbolu Sokağımızı bir gezerseniz bir an önce Safranbolu’ya gitmek isteyebilirsiniz. Karabük Belediyemiz, Safranbolu, Yenice, Eflani, Eskipazar ve Ovacık açtıkları stantlarla Karabük’ün özelliklerini sizlere takdim edecekler. Sayın Meclis Başkanımızın bugün aramızda bulunmasından da büyük memnuniyet duyuyorum, Sayın başkanım çok teşekkür ederim, şeref verdiniz. Kendileri Karabük ile ilgisini kendileri anlatacaklar, ben o fasıla girmiyorum, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, iyi ki geldiniz” dedi.
Çocukluk ve gençlik yıllarını babasının işi nedeniyle Karabük’te geçiren, ilk, orta ve liseyi Karabük Demir Çelik Lisesi’nde okuyan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise; “Tek binamız vardı, ilkokulu alt katta, ortaokulu orta katta, liseyi üst katta okudum, o zamanlar o bina bize çok büyük gelirdi, daha sonra gittim ve okulumu gördüm, meğer o bina bizim gözümüze büyük geldiği kadar devasa değilmiş” dedi
TBMM Başkanı Kahraman konuşmasını şu şekilde sürdürdü;”Mareşal Fevzi Çakmak Paşa Türkiye’nin ilk demir-çelik fabrikalarının kuruluşu için Karabük’ü uygun görüyor, bir yanından dere akıyor, Zonguldak’tan kömürü, Divriği’den cevheri getirir burada ileriz diyor, güvenlik açısından da kendisine uygun geliyor, iki taraftaki tepelere birer batarya yerleştirir, Rusların saldırısına yönelik tedbirleri alırız diyor, tabi rahmetli Moskova’dan bir tuş ile bomba yağdırılan bu günlerin geleceğini bilmiyor, bizde fabrikanın kurulmasının ardından 1944 yılında ailecek Karabük’e geliyoruz. Geldiğimizde Karabük küçük bir yer ve hepimiz Karabük’lüyüz. Hani maçlarda bir slogan var ya ‘Eli elli yüz, biz Karabüklüyüz’ diye, çakma değil biz kökten Karabüklüyüz. Lise sonu Haydarpaşa’da okudum ama sömestri tatili bana zor geldi, hemen Karabük’e koştum, çünkü Karabük’ün akasyası başka, merdivenleri başka, gittim baktım ki aynı çimentodan yapılıyor, o bakımdan Karabük’ü çok severim, kendimi bir Rizeli, aynı zamanda da Karabüklü görürüm. Karabük’ün gelişmesi Türkiye’nin gelişmesiyle paralel olmuştur. Bizim elimize bayrak verirler, İran Şahı gelir, Afgan Kralı gelir, hangi yabancı gelirse biz sokağa diziliriz, bayrağı sallarız ama kim geldi bilmeyiz, ama her geleni Karabük’e getirirler, çünkü Türkiye’nin gururu bir tesistir ve ağır sanayidir. Türkiye sanayide de diğer alanlarda da yerinde sayan bir ülke idi, ben burada Merhum Menderes ve Demokrat Parti kadrolarını şükranla anıyorum, birden bire büyük hamleler oldu, sanayi yayıldı. Tabi Erbakan Hocamızı da şükranla anıyorum, çünkü sanayi onun hedefiydi ve Türkiye sanayileşmede çok ileriye gitti, bugün sanayinin ihracattaki payı % 90’ları bulmuşsa o eski günlerin emekleriyledir. Hangi düşünceye sahip olursa olsun kim bu ülkeye bir çivi çaktıysa hepsi bu hürmete layıktır, biz hepsini minnetle ve şükranla anmalıyız. Doğduğumuz yeri seversek, şehrimizi, ülkemizi seversek ülkemiz topyekûn kalkınız ve o zaman biz milliyetçi oluruz, milliyetçilik kafa çapı ölçmek değil, vatan, millet ve bayrak sevgisine sahip olmaktır, bu noktada Karabük her zaman imtihanını başarıyla vermiştir ve milliyetçi, muhafazakâr bir şehir olarak her zaman büyük görevler ifa etmiştir. Bana Karabük ile ilgimi soruyorlar, Karabük ile ilgim Karabüklü olmamdır.”
Konuşmaların ardından TBMM başkanı İsmail Kahraman, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Karabük Valisi Orhan Alimoğlu tarafından şampiyon Karabükspor’un Başkanı Feridun Tankut, Teknik Direktörü Yücel İldiz ve Takım Kaptanı Rıza Efendioğlu’na çiçek takdim edildi, protokol üyeleri ve şampiyon kadro birlikte fotoğraf çektirdi.
Açılışın ardından Kahraman ve Şahin’e yöresel el sanatları sunumları yapıldı, daha sonra ise protokol üyeleri tüm stantları teker teker gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Gezi sırasında, TBMM başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’a Kulüp Başkanı Feridun Tankut tarafından Kardemir Karabükspor forması hediye edildi. Karabük Tanıtım Günlerinin ilk günü, Feti Toker Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan karma korunun söylediği şarkılar ve Esat Kabaklı konseri ile sona erdi.