CHP KARABÜK Milletvekili Cevdet Akay, ’’Karabük Adalet Sarayının yapımı için 2025 yılında yalnızca 1000 lira ödenek ayrılmış. Ayrılan bu tutarla projenin 2025 yılında başlaması ne yazık ki mümkün gözükmüyor’’ dedi.
Akay, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Yapımına başlıyoruz” dediği projeye, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2025 Yılı Yatırım Programı’nda ödenek ayrılmadığının ortaya çıktığını söyledi. Akay şöyle devam etti: ”Karabük Adalet Sarayı için gerekli tüm çalışmalar tamamlandı. 2025 yatırım programına alınan projenin ihale süreci yakında yapılarak inşaat çalışmalarına başlanacak.’ sözleriyle vatandaşlara seslenen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u, Resmî Gazete’de yayımlanan 2025 Yılı Yatırım Programı yalanladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük’te katıldığı iftar programında, “Karabük Adalet Sarayı için gerekli tüm çalışmalar tamamlandı. 2025 yatırım programına alınan projenin ihale süreci yakında yapılarak inşaat çalışmalarına başlanacak.” dedi. Gerçek ise 2025 Yılı Yatırım Programı ile ortaya çıktı. Resmî Gazete’de yayımlanan 2025 Yılı Yatırım Programı’na göre, 800 milyon lira bedelle 2025 Yılı Yatırım Programına alınan Karabük Adalet Sarayı Projesi için 2025 yılında sadece 1.000 liralık iz ödenek ayrıldığı öğrenildi.’’
Akay, Bakan Tunç’un açıklamalarına tepki göstererek, “Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 5 Temmuz 2024 tarihinde Karabük’e gerçekleştirdiği ziyarette, ‘Karabük Adalet Sarayı’nı 2025 Yılı Yatırım Programına alınması için süreci takip ettiklerini…’ söylemiş, geçtiğimiz günlerde Karabük’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında da bunu hatırlatarak, ‘Projenin yatırım programına alındığını ve ihalenin hızla yapılarak inşaat çalışmalarına başlanacağını…’ ifade etti. Fakat işin gerçeği Sayın Bakan’ın ifade ettiği gibi değil. Yatırım programını incelediğimizde, Karabük Adalet Sarayı’nın yapımı için 2025 yılında yalnızca 1000 lira ödenek ayrılmış. Ayrılan bu tutarla projenin 2025 yılında başlaması ne yazık ki mümkün gözükmüyor.
Karabük’ü sadece Karabük’e geldiğinde ve hemşehri buluşmalarında hatırlayan Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’a soruyoruz: Karabük Adalet Sarayı’nın ihalesinin yakın zamanda yapılacağını ve inşaat çalışmalarına hızla başlanacağını dile getiren Sayın Bakan’ın yatırım programında Karabük Adalet Sarayı için iz ödenek ayrıldığından haberi mi yok? Yoksa proje için başka bir yerden kaynak mı aktaracak? 1000 liralık ödenekle projeye nasıl başlayacaksınız?” dedi.