8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Safranbolu’nun İlk Kadın Belediye Başkanı Elif Köse, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.”

Evet, tam da açıklamada belirtildiği üzere, temeli İnsan Haklarına dayanan; siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesine odaklı, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel başarıları kutlayacağımız 8 Mart için bir aradayız. Ancak arzumuz bu çabayı yalnız 8 Martlarda değil, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı izden giderek her güne yayılan, kadını hayatın her alanında muzaffer kılacak bir bilinç oluşturmak, bu bilinci güçlendirmektir.

Emeğin, kendini adamanın, üretmenin, yetiştirmenin ve koşulsuz sevginin kaynağı olan zihinlerimiz ve bedenlerimizi korumanın; tüm çevremize ve dünyaya saçtığımız şefkati ve nezaketi kendimize de yönlendirmenin zamanıdır.

Çok önemsediğim bir örnek var. Uçaklarda düşüş anlarına hazırlık için bilgi verilirken hep ‘Maskeyi önce kendinize sonra çocuğunuza takınız!” denir. Çünkü kriz anlarında kendimiz nefes alacak ve direnecek durumda olmazsak çocuklarımıza ya da bize ihtiyacı olan sevdiklerimize destek olamayız. Yahut kendimizi dikkate almadan tüm gücümüzü onlar için harcarsak bir süre sonra tükenir ve daha fazla varlık gösteremeyiz.

Oysa biz kadınlar bu dünyanın diğer yarısıyız, elmanın diğer yarısı gibi… Biz kadınlar karar alma mekanizmalarındaki sağduyuyuz, moraller tükenince şenlik sofraları kurup inadına ayağa kalkanlarız! Herkes bir köşeye sindiğinde kavgaya ve umuda devam edenleriz. Ve ortalık toz duman olduğunda küsenleri yatıştırıp, yarası olana omuz verenleriz.

İşte bu yüzden kendimize de şefkat ve özen göstermeli, kızlarımıza kendilerine ve kız kardeşlerine kıymet vermeyi öğretmeliyiz.

UNESCO’nun ve ülkemizin gözbebeği kentimizin ilk kadın Belediye Başkanı olmanın mutluluğunu taşıyorum. Pırıl pırıl genç kadınlarımıza ve yetişmekteki kız çocuklarımıza örnek olabilmenin heyecanını yüreğimde duyuyorum. Beni yetiştiren kıymetli anneme ve hayatıma etki etmiş tüm kadın rol modellerime ve hocalarıma; kendim yetiştirmekte olduğum biricik kızıma, kadın arkadaşlarıma ve yanımızda durmaktan yüksünmeyen tüm erkeklere kalpten teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: