74 GÜN SONRA CUMA NAMAZI

74 GÜN SONRA CUMA NAMAZI

KARABÜK’te, koronavirüs tedbirleri kapsamında 74 gündür kapalı olan camiler bugün Cuma namazıyla birlikte tekrar ibadete açıldı.

Kentte yağmur yağışı etkili olurken Cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar ellerinde seccadelerle birlikte 100.Yıl Mahallesi’nde bulunan Pazaryeri Camisine geldi. Polis kontrolünde kademeli olarak içeriye alınan vatandaşlardan bazıları yer bulamayınca caminin yemekhanesine ve yakındaki boş bir dükkana girdi. Vatandaşlar, buralarda sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde saf tutarak namazlarını kıldı.

CUMA NAMAZI HALI SAHADA KILINDI
Yenişehir Mahallesi’nde bulunan üstü kapalı halı sahaya abdestlerini ve seccadelerini alarak gelen vatandaşların girişte ellerine dezenfektan sıkıldı. Vatandaşlar, 74 gün aradan sonra ilk Cuma namazını eda etti.

TARİHİ CAMİLER İBADETE AÇILDI
Osmanlı´dan kalan tarihi mimarisi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan tarihi camiler, Cuma namazıyla birlikte kapılarını ibadete açtı. Tarihi Ulu Camisine gelen vatandaşlar kendi getirdikleri seccadeleri sosyal mesafe alanlarına sererek namaz kıldı. Polis ekipleri cami girişlerinde önlem alırken, maskesiz ve seccadesiz kimseyi camiye almadı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: