45.YIL ANISINA ZİYARET

45.YIL ANISINA ZİYARET

SAFRANBOLU Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu için alınan tarihi öneme sahip Koruma Kararı’na öncelik eden ve imzalayan dönemin belediye başkanı Kızıltan Ulukavak’ı ziyaret etti.

Başkan Köse, Ulukavak ve Meclis Üyeleri Muzaffer Korur ile Hüsnü Dizdar’a, kendileri için hazırlanan ve üzerinde “Safranbolu’yu Dünyaya miras bırakan karara attığınız unutulmaz imzanın anısına, sonsuz şükranlarımla” yazan 45. yıl plaketini, hatıra pullarını ve her bir isim için Safranbolu halkı adına kaleme aldığı mektupları ve takdim etti.

Şehir dışında oldukları için Kovid-19 süreci nedeniyle ziyaret etmenin mümkün olmadığı diğer iki imzacı meclis üyeleri Nurettin Ergül ve Necati Sağlam Beyefendileri telefon ile arayarak hatıra ve mektuplarının kendilerine iletileceğini belirtti. Sohbetler esnasında duygu dolu anlar yaşandı. Kararın mimarlarından, Safranbolu’nun efsanevi başkanı Kızıltan Ulukavak, başkan Köse’ye, kadirşinaslığı, inceliği, mektubundaki sözleri ve ziyaretinde ötürü çok teşekkür edip ne kadar duygulandığını ifade etti. Uzun uzun o günleri konuşan iki başkan Safranbolu için çalışmanın gururundan söz etti. Başkan Köse, “Ne kadar duygu dolu ve mutlu olduğumu anlatmak zor. Safranbolu’yu dünya uluslarına miras bırakan kıymetli büyüklerime teşekkür etme, onları rehber edinme şansı bulmak çok değerli. Mirasımıza el birliğiyle Safranbolu halkıyla omuz omuza sahip çıkacağız. Bu süreçte ve günümüze kadar emeği geçen yöneticilerimizden halkımıza herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: