445 İŞÇİ ALINACAK

445 İŞÇİ ALINACAK

KARABÜK’te, Toplum Yararına Programlar kapsamında 445 kişi işe alınacak.

İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumlarında Yardımcı Hizmetler ve Özel Güvenlik alanlarında çalıştırılmak üzere toplam 445 işçi alımına yönelik program başlatılıyor.

Başvurular 23 Eylül-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Her yıl tahsis edilen bütçe dahilinde eğitim öğretim dönemi başlangıcında programlar yapılarak, 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi başlangıcında da okullarımızın Yardımcı Hizmetler ve Özel Güvenlik alanında ihtiyaçlarını karşılamak adına İlimiz genelinde 445 kişilik personel alımına başlanıyor

Başvurular 23 Eylül-27 Eylül 2019 tarihleri arasında İl Müdürlükleri ve internet üzerinden tercihe göre yapılabilecek Programlar 14 Ekimde başlayıp 30 Haziran 2020’a kadar devam edecek başvuru sayısının katılımcı sayısından fazla olması halinde de 8 Ekim 2019 de noter aracılığıyla katılımcılar belirlenecek

Toplum Yararına Program Katılım Şartları;

1- Kuruma kayıtlı işsiz olmak

2- 18 yaşını tamamlamış olmak

3- Emekli ve malul aylığı almamak

4- TYP’ye başvuran adayların, ikamet ettikleri hanenin toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk (1,5)katını ( 3.031-TL) aşamaz.

Katılımcılardan, hane halkı toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk ( 1,5 ) katını (3.031-TL) aşmadığına dair beyanname alınacaktır. Beyannamenin asılsız çıkması halinde; TYP programları iptal edilecek, bir yıl cezalı olacak, ödenen ücretler geri alınacak.

5- Öğrenci olmamak( açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)

6 – Kurum tarafından düzenlenen herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

7 – Kadınlar, 35 yaş üstü Erkekler, Engelliler, Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar önceliklidir.

5 – Başvuru süresi 5 gündür ve aynı haneden sadece 1 kişi yararlanacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: