KARABÜK EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI

KARABÜK EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI

KARABÜK Valisi Mehmet Aktaş Başkanlığında “Ekonomik Durum ve Potansiyeli Değerlendirme” toplantısı yapıldı.

Safranbolu’da bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Mehmet Aktaş, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Emniyet müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, TSO Başkanı Tuncay Özcan, MÜSİAD Başkanı Ahmet Nur, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Koordinatörü Sakin Eren, Defterdar Osman Koçaş, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, KOSGEB Müdürü Serhat Saygın, İş Adamları, sanayiciler, esnaflar, Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Aktaş, en önemli önceliklerinden birisinin kentte yatırım ortamını iyileştirerek yatırımcının ve yatırımın önünü açarak üretimi ve istihdamı arttırmak olduğunu söyledi.

Karabük’ün sahip olduğu birçok özellikleri itibariyle aslında yatırım yapmaya oldukça uygun avantajı olan bir il olduğunu ifade eden Aktaş şöyle dedi:

“Sahip olduğu coğrafi konum, ulaşım imkanları, KARDEMİR gibi bir sanayi devine ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı sanayi alanındaki birikimi yine turizm ve ormancılık sektöründe birçok avantaja sahip bir ilimiz. Bu avantajlarını da büyük oranda kullanmış ve fiiliyata geçirmiş bir iliz. Bugün itibari ile Karabük sanayi siciline kayıtlı 386 işyeri ve işletmede yaklaşık 14 bin istihdam söz konusu. Yine ülke genelinde işsizlik oranı yaklaşık 11,5 civarında iken Karabük’te bu oran yüzde 8 civarında. Ülke geneline göre iyi bir durumdayız.’’

Mevcut Karabük OSB alanında yaklaşık yüzde 75 oranında doluluk oranına sahip olduklarını hatırlatan Aktaş şöyle devam etti:

“Mevcut 52 parselde 41 tanesi tahsis edilmiş ve bunların birçoğunda üretim yapılıyor. Geri kalan kısımda ise proje çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında İkinci OSB alanı Eskipazar’da yapılacak olan Metal ve Metal ürünleri İhtisas OSB çalışmalarımız devam ediyor. Eskipazar’da yaklaşık 350 hektarlık bir alana sahip. Bütün işlemleri bitti. ÇED çalışmalarımız 2 aya kadar bitecek. Mart ya da Nisan ayında tabelamızı asacağız. Buranın faaliyete geçmesi Karabük’e daha büyük ivme kazandıracak. Biz bununla yetinmeyip var olanın üzerine daha iyi şeyler koymak adına gayret göstereceğiz.’’

Toplantıda asıl amaçlarının iş adamlarıyla bir araya gelip daha iyisini nasıl yaparızı, var olanı koruyup üstüne daha iyi şeyleri nasıl koyarızı tartışarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak olduğunu vurgulayan Aktaş,’’ Bu işin kaynağını bulup riskini alıp yatırım yapan, üretim yapan ve bu işin gayretini gösteren insanlarsınız. Bir şehrin idarecileri ise size bu ortamı hazırlamak için gerekli olan bürokratik işlemleri yapıp sizlere alan açmak ve belli oranda denetim yapmak. Bu toplantı ile sizin gözünüzle değerlendirmenizle il idaresi olarak ne yapmışız ne kadar iyi yapmışız onunda değerlendirmesini almış olacağız. Bizim görevimiz sizin önünüzü açmaktır, zorlaştırmak değildir. Bu yönüyle de biz sizin değerlendirmeleriniz üzerinden bundan sonrası için il yönetimi olarak daha iyi bir performans göstermenin gayreti içinde olacağız” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: