4 NOLU YÜKSEK FIRIN DÜZENLENEN TÖRENLE DEVRİYE ALINDI

4 NOLU YÜKSEK FIRIN DÜZENLENEN TÖRENLE DEVRİYE ALINDI

KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları’nın (Kardemir) yenileme çalışmalarını tamamladığı 4 Numaralı Yüksek Fırını, düzenlenen törenle devriye alındı.

Kardemir’de düzenlenen törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, Yüksek Fırın yenileme çalışmalarının planlanan tarihte gecikme olmadan tamamlanmasından ve faaliyete alınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yapılan dualarının ardından, 4 Numaralı Yüksek Fırın Kontrol Odası’nda  fırının işletmeye alınması için butona basılması ile birlikte ateşleme töreni gerçekleştirildi.

Toplam dört adet yüksek fırını ve çelikhanesi ile birlikte yıllık 2,5 Milyon Ton sıvı ham çelik üretimi gerçekleştiren Kardemir, mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni yatırım hedefleri ile ulusal ve uluslararası çelik sektöründe gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor. Özellikle vasıflı çelik ve yeni ihracat pazarları konusunda çalışmalarını ilerleten Kardemir, 2022 yılı içerisinde tamamlamış olduğu iki yüksek fırın yenilenmesi ile gelecek yıllara daha emin adımlarla ilerliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: