3 NİSAN’I KUTLADI

3 NİSAN’I KUTLADI

KARDEMİR yaptığı yazılı açıklamada fabrikalarının temelinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 84’üncü yıldönümünü kutladı.

 

Yazılı açıklamada şöyle denildi:’’84 yıl önce 3 Nisan 1397 tarihinde tarihinde, kurtuluş savaşından çıkmış bir ulusun yokluklar içinde kazandığı ulusal bağımsızlığın iktisadi bağımsızlıkla taçlandırılmasının önemli bir ayağını oluşturan, yerli ve milli sanayimizin öncüsü Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temeli atıldı, o gün aynı zamanda Karabük’ün doğuşu ve Kuruluş Günüdür.

10 Eylül 1939 tarihinde Kardemir’de üretilen ilk Türk Demiri ile başlayan çelik üretimi bugün Türkiye’yi dünyanın en büyük üreticileri arasına sokmuş, çelik sektörü Türkiye’nin en önemli ihracat sektörlerinden biri olmuştur.

Ülkemizin bu başarısında hiç şüphesiz ki her bir Karabüklünün emek ve alın teri vardır, çünkü Türk Demir ve Çelik Sanayisi bu kentte büyüyüp gelişmekte ve 2023 hedeflerine koşar adım ilerlemektedir.

Karabük, 20. yüzyılın sanayi şehri, 21. yüzyılın sanayi, turizm, bilim ve eğitim şehri olarak Ülkemizin hemen hemen her köşesine emeğin mührünü vurmuş olup, kuruluşunu kutlayan tek ildir.

Ekonomik ve teknolojik ömrünü tamamladığı gerekçesi ile 1994 yılında kapatılmasına karar verilen bu tesisler, özelleştirildiği 1995 yılından sonra 2000’li yılların başında da kapanmanın eşiğine gelmiştir. Özellikle 2002 yılından sonra yaptığı yatırımlarla üretim teknolojilerini yenileyen şirketimiz, bugün Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline gelmiştir. KARDEMİR, 84. yılına artık yeni umutlarla, yeni hedeflerle girmektedir.

Tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de “Önceliğimiz insan” anlayışı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümek ve 84 yıldır gururla taşıdığımız Türk sanayisinin bayrağını en ileriye taşımaktır.

KARDEMİR olarak; katma değeri yüksek ve stratejik ürünlerle ürün çeşitliliğini artırmak, böylelikle ülkemizin dış ticaret açığının kapatılmasına katkıda bulunurken, rekabet gücümüzü artırmayı amaçlıyoruz. Nitekim bölgede ve ülkemizde tek olan Ray ve Demiryolu Tekerlek üretim tesislerimiz ve otomotiv sanayindeki hamlelerimiz bunun en güzel örnekleri arasında yer almaktadır.

KARDEMİR’in tüm çalışanları, pandemi sebebiyle zorlu geçen 2020 yılında tüm olumsuzluklara rağmen çalışma gayretinden ve üretim özverisinden taviz vermemiştir. Öyle ki bilinmezlik ve endişe dolu 2020 yılında dahi, haddehanelerimizde üretim rekorları kırılmış, kârlı bir dönem geride bırakılmıştır.

İşte bu azim ve kararlılıkla; çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin, müşterilerimizin, hissedarlarımızın, Karabüklülerin ve ülkemizin refah ve mutluluğuna katkı sağlayacak sürdürülebilir bir başarı için dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz. Bunu Kardemir sevdamız, Karabük sevdamız, ülke sevdamız ve birbirimize olan inancımızla, birlik içerisinde, ele ele vererek başaracağız.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasına ve bugüne kadar yaşatılmasına katkı sağlayan; atalarından aldıkları bu kutsal bayrağı daha ileriye taşımak için alın teri döken milletimize ve tüm çalışanlarımıza da en kalbi şükranlarımızı iletiriz.

Bu vesileyle, ulusal sanayileşme hamlemizin en önemli yapı taşı olarak KARDEMİR’in kurulmasının sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten KARDEMİR’in yeniden ayağa kalkmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar emekleri sarf eden herkese minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Geçmişten bu güne fabrikamızın bu günlere gelmesine katkı sağlayan tüm Karabüklülerin, çalışanlarımızın ve Öz-Çelik İş Sendikasının 84. kuruluş yıldönümlerini bir kez daha kutluyor ve sağlıklı günlerde yeniden coşkulu kutlamalarda bir araya gelmeyi temenni ediyoruz.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: