3 BİN YILLIK FRİG UYGARLIĞI KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

3 BİN YILLIK FRİG UYGARLIĞI KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Frig Uygarlığı’nın kalıntılarının olduğu Büyük Göztepe Tümülüs’ünde hedef arkeolojik seyir noktasında destinasyon yaparak turizme katkı sağlamak.

Safranbolu’da, 7. yüzyıla ait olduğu düşünülen Büyük Göztepe Tümülüs’ü önemli bir turizm destinasyonu olacak. Güneş, yağmur ve kar yağışından korumak için üstü kapatılan Büyük Göztepe Tümülüsü’nün  turizme açılması için çalışmalar devam ediyor. Tarihi ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, ölen kişilerin kullandığı ve kendisine hediye edilen çeşitli eşyalar ile mezarların çıkarıldığı tümülüste çalışmalar tamamlandıktan sonra Frig Uygarlığı’nın tarihini yerinde inceleme fırsatı bulacak.

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz,’’ Hedefimiz arkeolojik seyir noktasında bir destinasyon yapmak bu bölgeyi. Onun için çalışmalarımız devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız burada teşhir ve tanzim istasyonları için uğraşıyor. O proje bittiğinde burada ilçemize gelen turistler 3 bin yıllık uygarlığı incelemiş olacaklar. Zaman içinde kaçak kazılardan dolayı elimizde malzeme az olsa da teşhir ve tanzim salonlarımızda seyredilecek ve takip edilecek çok şeyimiz burada olacak.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: