276. TEKERLEKLİ SANDALYEYİ HEDİYE ETTİ

276. TEKERLEKLİ SANDALYEYİ HEDİYE ETTİ

KARABÜK’te tekstil işçisi Murat Yıldız, 14 yıl önce başlattığı ‘Sıfır atık sıfır engelli’ projesi kapsamında 276. tekerlekli sandalyeyi Ayşe K’ya hediye etti.

Kentte bir tekstil fabrikasında çalışan evli ve 2 çocuk babası Murat Yıldız, 2001 yılında Tekirdağ´da çalıştığı fabrikanın çatısından düşerek yaralandı. Yıldız, 5 ay süren tedavinin ardından ayağa kalkarak yürüyebilirken, kazadan sonra konuşma zorluğu çekmeye başladı. Memleketi Karabük´e gelerek tekstil fabrikasında işe giren Yıldız, iş yerinin başlattığı mavi kapak toplama kampanyasının yürütücüsü oldu. Yıldız, 2009 yılında ‘Sıfır atık sıfır engelli’ projesi başlatarak, 5 litrelik boş bidonları kentteki caddelere, sokaklara, okul önlerine asarken bazı resmi kurumlara da bıraktı. İş yerlerinden elbise askılığı, iplik bobini, sanayilerden kırık araç tamponları ve plastik bidon topladı. Yıldız, iş yerinde ve çevresindeki arkadaşlarının da desteği ile ihtiyaç sahiplerini sevindirdi. Yıldız, bugün Atatürk Mahallesi Elhamra Sokak’ta bulunan yürüme engelli Ayşe K’nın evine gelerek 276. tekerlekli sandalyeyi hediye etti.

Yıldız, ’’Ne kadar çok kapak toplayabilirsek o kadar çok ihtiyaç sahibi engelliye ulaşabiliyoruz. İnsanların yaptıkları dua bize güç veriyor. İhtiyaç sahiplerine yardım edebilmek için durmayıp kapak toplamaya devam edeceğiz’’ dedi.

Mahallenin muhtarı Adem Pazarlıoğlu ise, ’’Murat kardeşimize teşekkür ederiz. Sağ olsun. Mahallemizdeki ihtiyaç sahibi 7-8 aileye tekerlekli sandalye getirdi. Elimizden geldiğince ona yardımcı olmayı sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: