’20 ÜLKEDEN 200’ÜN ÜZERİNDE KATILIMCIYI AĞIRLAYACAK’

’20 ÜLKEDEN 200’ÜN ÜZERİNDE KATILIMCIYI AĞIRLAYACAK’

SAFRANBOLU’ da 21-24 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan ‘8’inci Uluslararası Avrasya Dünya Miras Şehirleri Konferansı, 20 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcıyla düzenlenecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Meclis Toplantı Salonu’nda yaptığı açıklamada, konferansın “Miras, Çocuk ve Turizm” başlığı altında yapılacağını söyledi.

Safranbolu’nun kültür turizminin yanında kongre turizmi konusunda da atağa geçtiğini belirten Aksoy, ‘’Pek çok ulusal ve uluslararası kongre Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bundan sonra gerçekleştirilecek. Kültür turizminin hemen yanında, onunla bitişik gerçekleşen kongre turizmine de bölgemiz kapısını açtık ve önemli mesafeler kat ettik’’ dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanacak olması dolayısıyla organizasyonun Safranbolu’da yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Aksoy şöyle konuştu:

“Mirasın geleceğe aktarımı sürecinde çocukların mirasın farkındalığına varmaları, mirası koruma sürecinde bilinçlenmeleri çok önemli. Çeşitli şehirlerden Safranbolu’ya çocuklar gelerek Safranbolu’daki kardeşleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılacak. Yöresel kıyafetleriyle çeşitli yöresel danslarla Safranbolu’daki kutlamalara renk katacaklardır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Safranbolu’da bir kültür buluşmasına ve kaynaşmasına da imkan hazırlayacak. Programın ilk gününde açılış konuşmaları, konferanslar ve sergi açılışlarının yanı sıra Safranbolu ile Tataristan’ın Bolgar arasında ‘Kardeş şehir protokolü’ de imzalanacak.’’

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: