2.KARABÜK LEZZET ŞENLİKLERİ YAPILIYOR

2.KARABÜK LEZZET ŞENLİKLERİ YAPILIYOR

KARABÜK’ün Osmanlı´dan kalan mimarisiyle ünlü ilçesi Safranbolu´da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında ‘2.Karabük Lezzet Şenlikleri’ düzenlendi. Yazıköy köyünün tarihi gelin alması ilgiyle izlendi.

Valilik koordinasyonunda yapılan etkinlik kapsamında ilçeye bağlı Yazıköy köyünde dün akşam pişmesi için konulduktan sonra hava almaması için ağzı killi toprakla kapatılan fırından alınan keşkek, konuklara ikram edildi. Ferace giyen ve peçe takan kadınlar yürüyerek geldikleri meydanda köylerine ait unutulmaya yüz tutmuş gelin almasını temsili olarak sergiledi.

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, tarihi eşsiz güzelliklerle bezenmiş Yazıköy köyünde keşkeği fırından çıkardıklarını belirterek, ’’Bu kadim lezzet kıymetli analarımızın, ablalarımızın ellerinde geleceğe doğru ilerleyecektir. Devlet kurumları olarak en büyük sorumluluklarımızdan biri bu mirası geleceğe taşımaktır. Bu lezzet şenlikleri bunun bir adımıdır’’ dedi.

Daha sonra ilçeye hareket edilerek Karabük Belediyesi Bandosu eşliğinde Kazdağlı Meydanı’ndan Hıdırlık Tepesi’ne kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yabancı turistler korteji ilgiyle izlerken, cep telefonlarıyla anı ölümsüzleştirdi. Zerde tatlısı için altı yakılan kazana safran boşaltıldı. Yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar gezildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ’’Safranbolu gibi önemli bir turizm kentinde Gastronomimizle de farklılık yaratmak ve çeşit katmak istedik’’ dedi.

Karabük Vali Vekili Muhittin Gürel, ’’Yörenin yetişen ürünleriyle, yemeklerini yapmayı ve yöre insanına dışarıdan turizm için gelen insanlara sunmayı arzu ediyoruz’’ diye konuştu.

Etkinlikler 25 Mayıs’a kadar sürecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: