2.DEFA HEYELAN YAŞANDI, TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 30 OLDU

2.DEFA HEYELAN YAŞANDI, TAHLİYE EDİLEN EV SAYISI 30 OLDU

KARABÜK’ün Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı köyünde 2.kez meydana gelen heyelan nedeniyle tahliye edilen ev sayısı 30’a yükseldi.

İlçeye bağlı Değirmenyanı köyü Erfeyli Mahallesi’nde geçen 20 Şubat’ta kar sularının erimesi ve sağanak yağış sonrası meydana gelen heyelan nedeniyle gelen AFAD ekipleri tarafından 24 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Mahallenin farklı bölgelerinde bugünde heyelan oluştu. Mahalle yolunun iki tarafında çökmeler yaşandı. AFAD ekipleri yaptığı incelemeler sonrası çökme tehlikesine karşı 6 evde yaşayanları tahliye etti. Eşyalarını traktörlere yükleyen vatandaşlar yakınlarının yanlarına gitti.

‘İÇLER ACISI BİR DURUM VAR’

Köy sakinlerinden İrfan Kurt, “1-2 saat içerisinde bu hale geldi. Yetkililer burayı boşaltmamız gerektiğini söyledi. Şimdilik bulduğumuz yerlere, akrabalarımızın yanına taşınıyoruz. Bu durumu görmeyen, yaşamayan bilemez. Bu durum sandığımız kadar basit bir şey değil. İçler acısı bir durum var. Köyümüzün yarısından fazlası boşaltılmıştı. Burada böyle bir şey olacağını düşünmüyorduk ama burası da maalesef bu hale geldi.’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: