15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI YAPILDI

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI YAPILDI

KARABÜK’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

 

Karabük Valiliği tarafından Kemal Güneş Caddesi’nde organize edilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, şehitler için dua edildi ve15 Temmuz Belgeseli izlendi. Karabüklü 15 Temmuz şehitleri Metin Arslan ve Barış Efe ile Gazi Hüseyin Yılmaz’ın özgeçmişleri okundu.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bugün vatanseverlik ruhumuzu, güçlü milli şuurumuzu, her türlü tehdide karşı, birlik ve beraberlik içerisindeki kararlı duruşumuzu, tüm dünyaya yeniden ilan ediyoruz. Sinsi ve alçak darbe girişimini bertaraf ettiği, 15 Temmuz 2016 gecesi, büyük Türk Milleti, ‘o benim milletimin yıldızıdır parlayacak, o benimdir, o benim milletimindir ancak’ diyerek, istiklal sancağını, demokrasi ve bağımsızlığımızın sembolü olarak, göklerde dalgalandırmış ve cennet vatanımızı destansı bir direnişle savunmuştur. Göklerden inen hain kurşunlar, milli iradeye çarparak, geri dönmüş, yeryüzü bir kez daha Türk Milleti’nin kutlu savaşına şahitlik etmiştir.’’

Sancak devir teslim töreni ile yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği programda, öğrenciler şiirler okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması, sinevizyondan alandakilere izletildi. Kahramanlık türküleri seslendirilen program, ilahi gruplarının dinletisinin ardından okunan sela ile son buldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: