13 ENGELLİ GENÇ TÜRK ASKERİ OLMANIN GURURUNU YAŞADI

13 ENGELLİ GENÇ TÜRK ASKERİ OLMANIN GURURUNU YAŞADI

KARABÜK’te 13 engelli genç bir günlük temsili askerlik yaptı.  Silaha ve Türk bayrağına ellerini koyup yemin ettikten sonra terhis olan gençler, Türk askeri olmanın gururunu yaşadı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, zihinsel ve bedensel engelleri nedeniyle bugüne kadar askerlik yapamayanlar için ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 13 engelli genç bir günlük temsili askerlik yaptı ve yemin ederek terhis oldu.

Törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, ’’Bugün yeni Mehmetçikler kazanıyoruz. Bu özel kardeşlerimiz inşallah askerliğini yapmış, vatani görevini yapmış olarak hayata devam edecekler. Yemin törenleri hayırlı olsun. ’’dedi.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş ise ’’Temsili askerlik hizmetine katılan gençlerimizin kısa sürelide olsa aramızda olması, kışlamızın bünyesinde bu şerefli üniformayı giymesi bize güç katmış ve mutlu etmiştir. Bir kez daha gördük ki görünürde olmasa bile görünmez bir yerlerde çok güçlü bir ihtiyatımız ve çok güçlü bir maneviyatımız var. ’’diye konuştu.

Temsili askerler adına konuşan Kerim Köse, şöyle dedi:’’ Bugün burada askerlik görevini ifa etmemizin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Gerektiğinde seve seve hayatımızı feda edeceğimize dair şanlı bayrağımız ve silahlarımız üzerine el koyarak yemin etmek üzere huzurlarınızdayız. Bizlere bu onur ve gururu yaşatan başta sayın valimiz olmak üzere tüm komutanlarımıza ve ailelerimize teşekkürü bir borç biliriz.’’

Konuşmaların ardından gerçekleşen yemin töreniyle temsili askerlik görevini tamamlayan 13 askere terhis belgeleri Vali Gürel ve protokol üyeleri tarafından verildi. Hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: