11 YILDA 243 ENGELLİYİ TEKERLEKLİ SANDALYE SAHİBİ YAPTI

11 YILDA 243 ENGELLİYİ TEKERLEKLİ SANDALYE SAHİBİ YAPTI

KARABÜK’te çalıştığı fabrikanın çatısından düşerek yaralanan ve 5 ay süren tedaviyle yürüyebilen tekstil işçisi Murat Yıldız(44), 11 yılda topladığı yaklaşık 50 ton plastikle 243 engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

Kentte bir tekstil fabrikasında çalışan evli ve 2 çocuk babası Murat Yıldız, 2001 yılında Tekirdağ´da çalıştığı fabrikanın çatısından düşerek yaralandı. Yıldız, 5 ay süren tedavinin ardından ayağa kalkarak yürüyebilirken, kazadan sonra konuşma zorluğu çekmeye başladı. Memleketi Karabük´e gelerek tekstil fabrikasında işe giren Yıldız, iş yerinin başlattığı mavi kapak toplama kampanyasının yürütücüsü oldu. Yıldız, 5 litrelik boş bidonları kentteki caddelere, sokaklara, okul önlerine asarken bazı resmi kurumlara da bıraktı. Yıldız, iş yerlerinden elbise askılığı, iplik bobini, sanayilerden kırık araç tamponları ve plastik bidon topladı. Yıldız, iş yerinde ve çevresindeki arkadaşlarının da desteği ile 11 yılda yaklaşık 50 ton plastik toplayarak 13´ü akülü olmak üzere 243 tekerlekli sandalye alınmasını sağladı. Alınan tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi. Murat Yıldız, Fevzi Çakmak Mahallesi Yıldız Caddesi’nde yaşayan Serebral Palsi (beyin felci) hastası Asım Arslan’a 243. tekerlekli sandalyeyi hediye etti. Hastalığı nedeniyle yürüyemeyen ve konuşmakta güçlük yaşayan Asım, akülü sandalyesinin kolunu hareket ettirip babasına dönerek, ’’Dedeme de, ben geliyorum’’ dedi.

Asım’ı akülü sandalye ile bir süre gezdiren Murat Yıldız, engelli olmanın ne demek olduğunu iyi bildiğini, bu sıkıntıyı yaşadığını ve kendisini engellilere adadığını belirterek, ’’Plastik kapak topluyorum. Akülü araba, manuel sandalye alıyorum. 11 sende 243 tekerlekli sandalye aldım. Her yere gönderiyorum. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Antalya, Kars, Erzurum ve Çorum’a her tarafa kimin ihtiyacı varsa gönderdim, gönderiyorum. Sadece dua istiyoruz.’’ diye konuştu. Yıldız, engellilere yardım etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
Antepoğlu Sanayi Sitesi’nde oto kaportacı olarak çalışan 2 çocuk babası Bayram Arslan(40),  sanayi içerisinde kapak topladığını, arkadaşlarına da kapak toplamaları için ricada bulunduğunu, toplanan kapakları da Yıldız’a teslim ettiğini belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: