100 BİN TL DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

100 BİN TL DOLANDIRILMAKTAN SON ANDA KURTULDU

KARABÜK’te oto yıkamacıda çalışan İlhan Ercan(50), telefonda kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişiye inanıp gittiği banka şubesinden 100 bin TL krediyi çekip hesaba yatırmak isterken, banka güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kentte bir oto yıkamacıda çalışan İlhan Ercan, kendisini telefonla arayıp ‘polis’ olarak tanıtan kişinin banka hesabına şüphelilerin erişim sağladığını, adına hat çıkarıldığını, şüphelilerin yakalanması için ise verecekleri hesaba para yatırmasının gerektiğini söyledi. Ercan, banka şubesinden çektiği kredi olan 100 bin TL’yi verilen banka hesabına yatırmak üzereyken hareketlerinden şüphelenen bankanın güvenlik görevlisi, durumu polise bildirdi. Polis, Ercan’ın banka hesaplarına bloke koydurarak dolandırılmasına engel oldu.

Gazetecilere açıklamada bulunan İlhan Ercan, kendilerini ‘polis’ diye tanıttılar. Banka bilgilerimi ve kredi çekmemi istediler. ‘Polis’ diye güvendim onlara. 100 bin TL krediyi çektikten sonra beklememi istediler. Parayı verdikleri hesaba yatırırken banka güvenlik görevlisi şüphelendi. Sonra polis gelince dolandırıldığımı öğrendim.’’ dedi.

Bankanın güvenlik görevlisi Volkan Dereli ise, ’’Vatandaşın dolandırıldığını tedirgin hareketlerinden anladım. Kulak misafiri oldum. KAAN uygulaması ile ihbarda bulunarak emniyet birimlerine yönlendirdim.

İlhan Ercan’ın dolandırılmak üzere olduğunu, tedirginliğinden anladığını söyleyen güvenlik görevlisi Volkan Dereli de “Konuşmalarına kulak misafiri oldum. Kredi başvurusunda bulundu ve onaylandı. Şahsın hareketlerinden şüphelendim. Emniyet birimlerine yönlendirdim. Onlar da vatandaşın dolandırıldığını anladılar. Vatandaşın kendisine bir zarar gelmeden hadiseyi önlemiş olduk’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: