1 KİLO 372 RAM, GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

1 KİLO 372 RAM, GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, 1 kilo 372 gram ağırlığındaki domates görenleri şaşırttı. Ahmet Meçe(43),’’ Bu bizim Safranbolumuzun doğal, katkısız, hormonsuz, atalık maniye domatesi. Bu domates bu kadar büyük olurdu ama bu seneki biraz daha değişik oldu, çok büyüdü. ’’dedi.

Ahmet Meçe, 9 yaşındaki kızı Serra Sultan ile geldiği annesine ait bahçedeki normalinden çok daha fazla büyük domatesi gördü. Bir markette tartıya konulan domates 1 kilo 372 gram gelince Meçe ve müşteriler şaşkınlık yaşadı.
Ahmet Meçe, şöyle dedi: ’’Bu bizim Safranbolumuzun doğal, katkısız, hormonsuz, atalık maniye domatesi. Bu domates bu kadar büyük olurdu ama bu seneki biraz daha değişik oldu, çok büyüdü. Hiçbir ilaç, katkı maddesi kullanılmadı. Sadece yanmış hayvan gübresi ile üretildi. Bunun tohumunu Safranbolu ilçesine bağlı Çıraklar köyünde yaşayan Şerife ablamızdan almıştık. Kendisi aynı domatesi yıllardır yetiştiriyordu. Onun domatesleri de bu büyüklükte çıkardı ama bu hakikaten bambaşka bir şey oldu.’’

Domatesi görenlerin şaşırdığına dikkat çeken Meçe, ’’Bu domates hormonlu’, ‘2 tane domates mi’ diyenler oldu. ‘Hayır’ dedik. Görenler şaşırdı. Biz kendimiz de şaşırdık. İnternetten biraz araştırdım. Türkiye rekoruna baktım. Yaklaşık 2 kilograma yakın domatesler var. Hedefimiz 2 kilograma ulaşmak. ’’dedi.
Serra Sultan Meçe ise ‘’İlk gördüğümde bende şaşırdım. ‘Böyle bir domates olmaz’ dedim ama olmuş. Ağır bayağı.’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: