KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ YILMAZ: AR-GE MERKEZLERİNİN SAYISI 250’YE YAKLAŞTI

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ YILMAZ: AR-GE MERKEZLERİNİN SAYISI 250’YE YAKLAŞTI

KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın AR-GE ve İnovasyon ile Sanayi ve Üniversite işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik attığı adımları ve hızla alınan sonuçları büyük bir mutlulukla izliyoruz. Son 2-3 yıl içinde Türkiye’deki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından tescil edilmiş AR-GE merkezlerinin sayısı 250’ye yaklaşmıştır” dedi.

Yılmaz, fabrikalarıyla Karabük Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu Karabük İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanacak “İş Birliği Şekilleri” protokolünün KARDEMİR Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, 25 yıl ERDEMİR’de, 11 yıl İSDEMİR’de çalıştıktan sonra 1 yılı aşkın bir süredir de KARDEMİR’de görev yaptığını hatırlatırken şunları söyledi:

“Bu süre içinde gerek mensubu olduğum şirketlerde gerekse de üniversite ve meslek odası gibi kurum ve kuruluşların düzenledikleri toplantılarda sürekli olarak üniversite ve sanayi işbirliklerine ihtiyaç olduğunu ancak bir türlü ortak bir paydada buluşamadıklarını gördüm, tartışma ve çıkış arayışlarına, halisane atılmış ama bir türlü sonuç alamadığımız adımlara şahit oldum. Bu süre içinde birçok alanda dışarıya olan bağımlılığımızı görürken, sektörümüzde dünya lideri olan şirketlerin elde ettikleri başarıların arkasında, çok uzun yıllardır birlikte çalıştıkları üniversite ve enstitülerin olduğunu ve onlarla çok sıkı işbirlikleri olduğunu gördük’’ dedi.

Ülkemizde sanayinin gelişmesi, ekonominin büyümesi, küresel rekabette şansımızın olması için eğitim, araştırma ve diğer amaçlar için kullanılan kamu kaynaklarının ve yatırımlarının aynı zamanda bilgi üretmek, yenilikçi ürün ve üretim yöntemlerine geçmek için araştırma ve geliştirmede kullanılması ve bu doğrultuda yeni politikaların geliştirilmesi gerektiğini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

“Üniversite ile sanayi arasında nitelikli bilgi alışverişine dayalı işbirliğine ve kuvvetli ilişkilere kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu anladık. Şüphesiz ki anlamak yetmiyor, sorunun nedenlerini bilmek ve her birini ortadan kaldıracak tedbirleri ve düzenlemeleri yapmak gerekiyordu. Bu bağlamda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın AR-GE ve İnovasyon ile Sanayi ve Üniversite işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik attığı adımları ve hızla alınan sonuçları büyük bir mutlulukla izliyoruz. Son 2-3 yıl içinde Türkiye’deki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından tescil edilmiş AR-GE merkezlerinin sayısı 250 ye yaklaşmıştır.”

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!