KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi´ne alınışının 30’uncu yılı çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Osmanlı mimarisini, şehir hayatını ve kültürünü bugüne kadar aktaran han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüler ile açık hava müzesini andıran Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilişinin 30’uncu yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Leyla Dizdar Kültür Merkezi´nde düzenlenen kutlama programında, Safranbolu yöresi kadın ve erkek halk oyunları ekibi gösterilerini sundu, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü “Çoksesli Korosu” şef Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur yönetiminde konser verdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şöyle dedi:’’ Tarih, doğa ve kültürün iç içe geçtiği eşsiz bir şehir Safranbolu. UNESCO Dünya Miras Listesi´nde 30 yılı geride bırakmanın da gururunu yaşıyoruz. Bu süreç, sadece bir unvanla değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel değerlerimizi koruma konusundaki sorumluluğumuzla da taçlanıyor. Hiç şüphesiz Türkiye´nin en iyi korunan kenti olan Safranbolu´da, hangi kapıyı açsanız ardından bir anı ya da tarihten bir kesit karşınıza çıkabiliyor. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali´mizde katettiğimiz 25 yıl, kentimizde her yıl onlarca evin restore edilmesi ya da hasat zamanında safranımız için düzenlediğimiz festival, bu kentin tarihine nasıl sahip çıktığını gözler önüne seriyor.’’
Kutlamalar, 17 Aralık’ta sona erecek.