CHP’Lİ AKAY’DAN BAKAN URALOĞLU’NA ÇAĞRI

CHP’Lİ AKAY’DAN BAKAN URALOĞLU’NA ÇAĞRI

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 3 aydır yapılamayan çöken kara yolu ve demir yolunu meclis gündemine taşıyarak sorununun çözümü için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na çağrıda bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, geçen Temmuz ayında D-755 kara yolu Asit mevkiinde Ankara yönüne ve alt kısmından geçen demir yolunun Çankırı istikametine ulaşımın kapanması ve başlatılan çalışmalar sonrası ulaşımın henüz açılamamasına tepki gösterdi.

Akay, “Bu yolun göçmesiyle beraber, yolun hemen altından geçen Zonguldak, Karabük, Çankırı ve Ankara istikametindeki demir yolu da taşımacılığa kapatıldı. Uzun bir süredir Çankırı ve Ankara’ya kadar yolcu taşımacılığı da yapılamıyordu. Şimdi, yük taşımacılığına da kapatılmış oldu. Kapanan demir yolu hattı ve onarımı yapılmayan kara yolu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na çağrıda bulunan Akay, “Bu yol bizim için çok çok önemli bir bağlantı yolu. Bu yolun aylardır yapılamamış olması Karabük için kabul edilebilecek bir durum değil. Bu yolu bir an önce onarın, ulaşıma kapalı olan demir yolu hattını da bir an önce faaliyete geçirin; Karabüklü hemşehrilerimizi bu mağduriyetten kurtarın’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: