VALİ MUSTAFA YAVUZ:VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEĞİZ

VALİ MUSTAFA YAVUZ:VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEĞİZ

KARABÜK Valisi Mustafa Yavuz, sağanak yağışla ilgili 45 ihbar aldıklarını belirterek,’’ İş yerleri ve evlerde eğer bir zarar söz konusuysa zararları tespit yapılarak mağduriyetlerini gidereceğiz’’ dedi.

Kentte akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak ve dolu yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yollar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerinin girişleri suyla doldu. Yollara ağaç devrilmeleri yaşandı. Sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. 100.Yıl Mahallesi’nde Caddelerden akan sular kot farkı nedeniyle yolun alt tarafında bulunan kafeler bölgesini göle döndürdü. Burada park halinde bulunan yaklaşık 20 araç suya gömüldü. Sağanak yağış 1 saat sonra etkisini yitirdi. Ekiplerin çalışmaları sonrası sular tahliye edilerek temizlik çalışması başlatıldı. Arıza yapan araçlar çekiciyle bulundukları yerden kaldırıldı. Trafiğe kapanan Karabük-Kastamonu kara yolunun Karabük istikameti yeniden ulaşıma açıldı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç,  kafeler bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Yavuz, 30-35 dakikada kent merkezinde metrekareye 42 kilogram Kapullu Mahallesi bölgesine ise 50 kilogram üzerinde yağış düştüğünü belirterek, ’’Bu tür ani yağış düşüşü ister istemez bu tür aksaklıklara sebebiyet veriyor. Tüm birimlerimizle birlikte hazırlıklı olduğumuz için normale dönüyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi.

Vali Yavuz, vatandaşlardan AFAD ve valiliğin yaptığı sağanak yağış uyarılarını dikkate alarak tedbirli olmalarını istedi.

Vali Yavuz, 112 Acil çağrı Merkezi’ne ve diğer alanlardan da 45 civarı ihbar aldıklarını ifade ederek ‘’Arkadaşlarımız bu ihbarları tek tek değerlendiriyorlar. Yerine giderek müdahalelerimizi yapıyoruz. Şu anda yavaş yavaş normale dönmeye başladık. Bununla birlikte trafiğimiz normale dönüyor. İş yerleri ve evlerde eğer bir zarar söz konusuysa zararları tespit yapılarak mağduriyetlerini gidereceğiz’’ diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: