ORMANLARIMIZA ZARAR VERENLERİ BULUP ADALETE TESLİM EDECEĞİZ

ORMANLARIMIZA ZARAR VERENLERİ BULUP ADALETE TESLİM EDECEĞİZ

KARABÜK Valisi Mustafa Yavuz, 54 saat sonra kontrol altına alınan orman yangınıyla ilgili,’’ İnşallah en kısa sürede, bu yangını çıkartan ve “Yeşil Vatanımız” olan ormanlarımıza zarar verenleri bulup, adalete teslim edeceğiz’’ dedi.

Vali Yavuz, kontrol altına alınan yangın bölgesinde incelemelerde bulunurken şöyle dedi: ’’Yangının başladığı andan itibaren fedakârca çalışan Orman Teşkilatımızın değerli mensuplarına, Belediyelerimize, İl Özel İdaremize, kolluk birimlerimize ve diğer tüm kurumlarımızın değerli çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.

Gece gündüz demeden, 24 saat boyunca gerçekten fedakârca çalıştılar. Yangının çıktığı alanın arazi yapısı sarp ve kayalık bir bölge olduğu için çok zorlu koşullarda çalıştılar. Yol açısından yaşadığımız sıkıntılara rağmen, bir taraftan yollar açıldı, diğer taraftan söndürme çalışmaları hem karadan hem havadan sürdürüldü. Bu orman yangınından yaklaşık 80 hektarlık bir alan etkilendi. Tabii, tamamının yandığını söylemek doğru olmaz. Ara ara yanmayan bölgeler de var. Ancak yangının 80 hektarlık bir alanda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Gerekli tespit çalışmaları yapıldıktan sonra kesin sonuçlar ortaya çıkacak ve yanan kısımlar çok daha net belirlenecektir.’’

ORMANLARIMIZA ZARAR VERENLERİ BULUP ADALETE TESLİM EDECEĞİZ

Vali Yavuz, yangının çıkış sebebiyle ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, ’’İnşallah en kısa sürede, bu yangını çıkartan ve “Yeşil Vatanımız” olan ormanlarımıza zarar verenleri bulup, adalete teslim edeceğiz’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: