VALİ AKTAŞ’TAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ AÇIKLAMASI

VALİ AKTAŞ’TAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ AÇIKLAMASI

KARABÜK Valisi Mehmet Aktaş, kente yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin yerleşim uzak bir alanda yer alan Salmanlar Köyü mevkiindeki eski taş ocağının bulunduğu bölgeye yapılacağını açıkladı.

Vali Aktaş, 2011 yılında Aşağı Kızılcaören Köyü mevkiine yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin çok maliyetli olması nedeniyle başka bir bölgeye kaydırıldığını açıkladı. Tesis için karar verilen alanın elverişli olmadığını belirten Vali Aktaş, “Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımızın da talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen teknik ekipler söz konusu yerde incelemelerde bulundular. Bu incelemeler neticesinde gördüğümüz kadarıyla buranın bu  için çok uygun olmadığı hemen hemen kesinleşti ve çok maliyetli. Yaklaşık 30 milyon olan bir maliyet söz konusu. Durum böyle olunca biz de doğal olarak alternatif yerler aramaya başladık. Tesis, il merkezi mülki sınırları içerisinde Salmanlar Köyü’nün sınırları içerisinde bir yer. Karabük-Zonguldak Karayolu’nun yapımı sırasında karayollarının taş ocağı olarak kullandığı ve yol yapımından çıkan hafriyatın depolandığı bir alan. Burası kesinlikle bir ormanlık alan değil” dedi.

Vali Aktaş, yeni tesisin kuytu bir alanda yer aldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Yerleşim yerlerine oldukça uzak bir alan ve Yenice’ye de en az 15 kilometre mesafedeki bir noktada bulunan bir yer. Burasıyla ilgili şu an için son karar verilmiş değil. İlgili kurumların görüşlerini biz yazılı olarak sorduk, onlardan cevaplar geliyor. Gelmeyenler de var. Ayrıca bunun yanında teknik çalışmalarla zemin etütleri yapılıyor. Çalışmalarda neticelendikten sonra son kararı vereceğiz. Ama bu saat itibariyle öngördüğümüz yer orası ve şu ana kadar çok olumsuz bir durum yok. Bir aksilik olmazsa oraya yeni katı atık bertaraf tesisimizi kurmayı düşünüyoruz. Karabük’ün en önemli en güncel konusudur. Ben bu konuda bütün ilgililerin yetkililerin ve vatandaşlarımızın desteğini bekliyorum”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: