KARDEMİR’DEN CUMHURİYET’İN 100.YILINA ÖZEL KİTAP

KARDEMİR’DEN CUMHURİYET’İN 100.YILINA ÖZEL KİTAP

KARDEMİR, kuruluşunun 86. yıl dönümü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla özel bir kitap hazırladı.

Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi: ’’Hazırlanan eser, “Karabük Demir Çelik Fabrikası” ismiyle yayıncı sertifikası alınarak, Kardemir Yayınları adı altında yayımlandı.256 sayfadan oluşan kitap, Kardemir Yayınları bünyesindeki ilk kitap özelliğini taşıyor. Şirketin zaman içerisinde oluşturduğu kaynaklar artık Kardemir Yayınları çatısı altında yayımlanması planlanıyor.

22 başlıktan oluşan kitapta, demirin tarihini, sanayinin teknoloji ile buluşmasını, Cumhuriyet döneminde Kardemir’in kurulmasının önemini, Kardemir’in kurulduğu yer olan Karabük’ü, 1960 ve 1970’li yıllarında fabrikanın üretim serüvenini, 1995 sonrası fabrikanın izlediği yol haritasını, fabrikada bulunan işletmeleri ve şu anda hala görev alan tecrübeli çalışanlarla röportajlar bulunuyor.

“Fabrikadan dumanlar çıkıyorsa mutluyuzdur”

Kitap bir Kardemir çalışanının verdiği röportajdaki “sabah evden çıktığımızda, fabrikayı gördüğümüz her yerden ilk önce bacalara bakarız. Dumanlar çıkıyorsa mutluyuzdur.” ifadeleriyle başlıyor. Kardemir’in birçok anısını fotoğraflarla okuyucusuna aktaran eserde yeni çekilmiş yaklaşık 140 adet fotoğraf yer alıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bahri Kamil Fırat tarafından hazırlanan kitap, yakın zamanda açılışı yapılan Yenişehir Mühendisler Kulübü’nde 23.04.2023 tarihine kadar sergilenecek, önümüzdeki günlerde de Karabük Millet Bahçesi’nde inşa edilecek olan Kardemir Müzesi içerisinde bölge halkı ile buluşturulması ön görülüyor.

Kardemir, köklü sanayi kültürü ile geçmişte olduğu gibi günümüzde de tarihini ve bilgi birikimini gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.’’

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: