CANINI HİÇE SAYARAK KARLARI BÖYLE TEMİZLEDİ

CANINI HİÇE SAYARAK KARLARI BÖYLE TEMİZLEDİ

KARABÜK’te bir eliyle tutunduğu pencereden uzanıp elektrik tellerine aldırış etmeden çatıdaki kar kütlesini kürekle temizlemeye çalışan kişi, yürekleri ağızlara getirdi. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenirken, itfaiye ekipleri çatılarda tehlike oluşturan kar kütlelerini ve buz sarkıtlarını temizlemek için çalışma başlattı.

Kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sonrası binaların çatılarında biriken kar kütleleri ve buz sarkıtları tehlike oluşturuyor. Kapullu Mahallesi’nde bir kişi  2 katlı evinin çatısında biriken kar kütlesini temizlemek istedi. Üst katın penceresinden bir eliyle tutunup, diğer elindeki kürekle uzandığı çatıda biriken karları temizlemeye çalıştı. Elektrik tellerine de aldırış etmeyen kişi, yürekleri ağızlara getirdi. o anlar ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Binaların çatılarında tehlike oluşturan kar kütlelerinin ve buz sarkıtlarının temizlenmesi için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, ilk etapta kamu binaları ve camilerin çatılarında itfaiye merdiveni yardımıyla kar ve buz temizliği yaptı.

Karabük Belediyesi İtfaiye Amiri Ramazan Çalman, şu anda bütün binalarda çalışma yapma imkanlarının bulunmadığını, kamu binaları, camiler gibi halkın uğrak yeri olan binaların çatılarını temizlemek için başlattıkları çalışmalarda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Çalman, ’’Halkımız mümkün mertebe bu kötü hava şartlarında işleri yoksa dışarıya çıkmasınlar, çıktıklarında ise saçak altlarında, bina altlarında yürümesinler ve beklemesinler. Kendi binaların saçaklarında biriken kar kütlesini sarkıtları temizlemek için mesai harcıyorlar. Bunu yaparken, kesinlikle kendi can güvenliklerini emniyete alsınlar. Emniyetsiz bir şekilde bu işi yapmaya çalışmasınlar. Çünkü aniden boşalan bir kar kütlesi ya da sarkıt düşebilir ve hayatlarına mal olabilir. Buna dikkat etsinler.’’ dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: