KBÜ’DE TÜRK DÜNYASI RÜZGARI ESTİ

KBÜ’DE TÜRK DÜNYASI RÜZGARI ESTİ

KARABÜK Üniversitesi’nde (KBÜ) Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 30. yılı konserle kutlandı. Otağ Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu, Türk Dünyası rüzgarı estirdi.

Türk Devletlerinin Bağımsızlığının 30. yılı dolayısıyla Karabük Üniversitesi’nde kutlama programı düzenlendi. Program, Türki Cumhuriyetlerin bağımsızlıklarına kavuşmalarının 30. yıl dönümünde, ortak kültürün araştırılması, tanıtılması ve yeni kuşakların kendi değerlerine sahip çıkarak kardeşlik duygularıyla yetiştirilmesi amacıyla düzenlendi. Otağ Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu vermiş olduğu konserle, Türk Dünyası rüzgârı estirdi.

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Sultanbai Raev, şöyle dedi:’’ Türk dünyasını bir araya getiren bu toplantının geleceğe yönelik çok önemli noktalara değineceğine inanıyorum. Türki Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri Türkiye’dir. M. Kemal Atatürk’ün bu konudaki siyası vizyonu çok önemli bir hamleydi. Bu bağımsızlık, uluslararası ilişkilerde çok önemli bir tarihin başlangıcı oldu. Türk Devletleri Teşkilatına mensup olan ülkelerle ve gözlemci ülkelerin düşüncesi ortak yöndedir. Bu ülkelerin esas gayesi dil, kültür ve ticari anlamda bu ilişkilerin ilerletilmesidir. Bu organizasyon birlikten kuvvet doğar sözünün canlı örneğidir. Her geçen gün Türk Devletleri Teşkilatı’nın büyümesi bizi mutlu etmektedir. ’’

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Bahadır Nazarov, Türkler’in birbirleriyle hiçbir zaman bağlarını koparmadığını belirterek,’’ Bundan dolayı kültürel anlamdaki birliktelik devam etmiştir. Bağımsızlıklarının 30. yılını kutladığımız Türk Cumhuriyetleri günümüzde ilişkilerini daha iyi seviyeye yükselterek birlik beraberlik içerisinde somut adımlar atmak için gayret etmektedir ve bu gurur verici bir durumdur. Yükseköğretim alanında etkileşim ve iş birliğinin gelişmesi birçok yönden faydalıdır. Bu anlamda Karabük Üniversitesi’nde Türk dünyasından gelen 2 bin’e yakın uluslararası öğrencinin farklı branşlarda eğitim alması son derece önemlidir. ’’dedi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ise, ’’Karabük Üniversitesi Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciye sahip üniversite. 50 bin öğrencimizin 11 bini uluslararası öğrenci. Uluslararası öğrencilerimizden de 2 bin kadarı Türki Cumhuriyetlerden.’’ diye konuştu.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Otağ Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu sahne aldı. Türki Cumhuriyetlere ait eserleri seslendiren ve dans gösterileri sergileyen topluluk programın sonunda büyük alkış aldı. Program günün anısına çekilen toplu fotoğraf karesi ile son buldu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: