100 TON LOKUM HAZIRLANIYOR

100 TON LOKUM HAZIRLANIYOR

KARABÜK’ün Osmanlı’dan kalan mimarisi ve lokumu ile ünlü ilçesi Safranbolu’da lokum imalathaneleri 9 günlük Kurban Bayramı tatili için hazırlıklarını sürdürüyor. İlçeye gelecek tatilciler ve bayiler için yaklaşık 100 ton ünlü Safranbolu lokumu hazırlanıyor.

Safranbolu lokumu üreticileri bayram öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ilçeye gelecek olan tatilciler ve bayiler için 10 lokum imalathanesinde çifte kavrulmuş, safranlı, sade, sakızlı, Antep fıstıklı, fındıklı, çikolatalı, gül yapraklı, yaban mersinli lokum hazırlanıyor. Lokumların kilosu çeşitlerine göre 25 lira ile 120 lira arasında satılıyor. Bakır kazanlarda üç buçuk saat kaynatılarak oluşan Safranbolu lokumun en önemli özelliği diğer lokumlara göre hafif olması ve boğazı yakmaması.

Lokum üreticisi Erdinç Sezer, bayram için ilçeye gelecek ziyaretçiler için lokum hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek,’’1 Temmuz’da başlayan normalleşme sürecinden sonra çok yoğun bir şekilde yurt içinden hem de yurt dışından lokum talebiyle karşılaştık. Bununla ilgili olarak da çalışmalarımızı 20 gün öncesinden başlattık. Halen daha çalışmaya, ve siparişleri karşılamaya devam ediyoruz. ’’dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: