YENİCE DAĞ BİSİKLETİ FESTİVALİ BAŞLADI

YENİCE DAĞ BİSİKLETİ FESTİVALİ BAŞLADI

KARABÜK’ün Yenice ilçesinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) destekleri ile hayata geçirilen, ‘Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu’ projesi kapsamında ‘Yenice Dağ Bisikleti Festivali’ başladı.

Yenice’nin doğa ve kültürel tanıtımını amaçlayan festivalin açılış töreni Şeker Kanyonu’nda yapıldı. Kaymakamlık ve belediyenin organizasyonunda düzenlenen festivalin açılış törenine Karabük Vali Yardımcıları Samet Ercoşkun ve Yunus Kalaycı, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, 120 bisikletçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.yenice2

Halkoyunları gösterilerinin ardından vatandaşlar müzik eşliğinde eğlendi. 120 bisiklet sürücüsüne katılımlarından dolayı madalya verildi.

Karabük Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, etkinliğin ilçenin tanıtımına hizmet edeceğine inandığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Keşfedilmeyi bekleyen bir yer ve bakir ormanları var. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Türkiye ve Dünya gündemine gelmesine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerekli.’’

Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat ise festivalin ilkini düzenlediklerini ve 7 den 70’e herkesin katılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Festival kapsamında, kaymakamlık önünde toplanan bir grup bisikletçi, Fındıkaltı Orman Tesi̇si̇’ne kadar pedal çevirdi. Ayrıca ilçe merkezinden başlayan ve Şekermeşe Orman İşletme Tesisleri’nde son bulan okullar arası bisiklet yarışı düzenlendi. Katılımcıların geceyi Şeker Kanyonu’nda kurulan kampta geçireceği festivalin ilk günü, ‘Güvenli Sürüş’ ve ‘Bisiklet Tamiri’ eğitimleriyle sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: