VALİ GÜREL, DEMİR DÖVDÜ

VALİ GÜREL, DEMİR DÖVDÜ

KARABÜK Valisi Fuat Gürel, Ahilik Haftası etkinliğinde demir dövdü.

Tarihi yapılarıyla ünlü ilçedeki Tarihi Çarşı’da düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan Eflani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mehteran Takımı gösterisini sundu. Demir, cam, semer, bakır işleme ve yemeni ustaları kurulan tezgahlarda sanatlarını uyguladı. Mobilya ustası Ali Başaran, kalfalıktan ustalığa geçen Recep Sarıcı’ya(45) şedini kuşatarak ustalığa terfi ettiğini ilan etti. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin son temsilcilerine teşekkür plaketi ve birer çeyrek altın verildi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz, ürünleri inceledikten sırayla demir dövdül. Vali Gürel şöyle dedi:

“Tarihimizde bu işi üstlenen ve kültürüyle devam ettiren esnaf kardeşlerimiz çok önemli işler görmüştür. İnşallah günümüzdeki esnaf kardeşlerimizde bu kültür ve ahlakla bunu devam ettireceklerdir. Ahilik kültürünün esnafımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza aşılanması ve geleceğe taşınması adına önemli. İnşallah gelecek nesillerimizde geçmişimizde olduğu gibi bu kültüre sahip olarak dünyaya örnek olurlar.”

Konuşmaların sonunda katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: