TÜKETİCİ VE TÜKETİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

TÜKETİCİ VE TÜKETİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü kutlamaları çerçevesinde ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Tüketici ve Tüketim” konulu resim yarışmasında dereceye giren eserlere ödülleri verildi.

Valilik giriş katında bulunan fuaye alanında düzenlenen ödül törenine Vali Fuat Gürel, Vali Yardımcıları İsmail Bayata ve Barboros Baran, Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odası Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Karabük Sebzeciler Balıkçılar Kasaplar Ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, Kaymakam adayları, kurum müdürleri, iş adamı Çağrı Güleç, Tüketici Hakem Heyeti üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesinde yarışmaya katılan öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Gürel, öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Resim yarışmasında birinci olan Şehit Umut Aytekin Ortaokulu öğrencisi Hatice Buse Topcuoğlu’na, İkinci olan Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Leyla Malıkayı ve üçüncü olan Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Betül Muratoğlu’na ödüllerini protokol üyeleri ili birlikte veren Vali Fuat Gürel, “Öncelikli olarak 3 kardeşimizi tebrik ediyorum, aynı kalitede resimler yapan diğer kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. Tüketici hakları ile ilgili son yıllarda çok büyük gelişmeler yaşadık. Avrupa ülkelerinde geçmişte gördüğümüz ve gıpta ile baktığımız, bizim ülkemizde de olmasını istediğimiz mevzuat düzenlemeleri özellikle son 15-20 yılda çok iyi bir aşamaya geldi. Eskiden bir yerden bir şey alıp evinize götürdüğünüzde o iş bitmiş oluyordu,  bir daha geri dönüş olmuyordu. Ayıplı mal dediğimiz kavram o zaman yoktu. Yani üretimden kaynaklanan sorunlu ürünü satıcıya iade ettiğinizde o malı geri almazlardı. Ne böyle bir mevzuat vardı ne de böyle bir anlayış vardı. Son yıllarda mevzuat planlamasıyla beraber ilçelerde ve illerde kurulan Tüketici hakem heyetleri marifetiyle 8400 TL’nin altındaki ürünler tüketiciyi mağdur etmeden sorunlar ortadan kaldırılıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de hakkın, hukukun korunması anlamında daha güzel çalışmalar olacaktır. Bu bir kültürdür, öncelikle üretici ile alıcı arasındaki anlayışın gelişmesiyle oluşur. Önümüzdeki süreçte bu kültürün oturacağını düşünüyorum. Tüketicilerinde istismarcı olmaması gerekiyor, onlarında bir başkasının hakkına, hukukuna saygı göstermesi gerekir. Bugün aynı zamanda Orman Haftası diğer taraftan baharın gelmesi münasebeti ile 21 Mart ülkemizin bir kısım yerlerinde ve Türk Cumhuriyetlerinde kutlanan Nevruz Bayramı. Hem Nevruz Bayramımızı hem de Orman Haftamızı kutluyorum.  Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Güleç Bey’e de yarışmaya verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Törende ayrıca Tüketici Hakem Heyeti üyelerine de vermiş oldukları desteklerden dolayı Takdir Belgesi verildi. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: