SUSUZ KALINCA İHTİYAÇLARINI KUYUDAN SAĞLIYORLAR

SUSUZ KALINCA İHTİYAÇLARINI KUYUDAN SAĞLIYORLAR

KARABÜK’ün Eflani İlçesi’ne bağlı Bağlıca Köyü’nde 30 hanenin bulunduğu 4 mahallenin sakinleri, içme suyu hattının heyelanda zarar görmesi nedeniyle su ihtiyaçlarını 1 kilometre uzaklıktaki kuyudan sağlıyor.

8 mahalleden oluşan Bağlıca Köyü’nün Çelebioğlu, Heslemoğlu, Çölmekler ve Rahmanlar mahallelerinin içme suyu hattı yaklaşık 9 yıl önce Eyüpler Deresi mevkisinde meydana gelen heyelanda hasar gördü. Köylüler, geçici çözümlerle içme suyu hattını tamir etmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadılar. Köylüler, su ihtiyaçlarını ise mahallelerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Yalla mevkisinde bulunan kuyudan karşılıyor. Köylüler, kuyudan çıkardıkları suyu bidonlara doldurup evlerine götürüyor. Yoğun kullanımdan dolayı kuyudaki suyun bulanıklaştığını söyleyen köylüler, içme suyu hattının tamir edilmemesine tepki gösterdi. Köy sakinlerinden 82 yaşındaki Mehmet Sakarya, şöyle konuştu:

“Susuzluktan kırılıyoruz. Köye gelen çocuklarımız su içemeden geri gidiyorlar. Banyo yapamıyoruz. Kuyudan doldurduğumuz su bidonlarını da eve götürürken zorlanıyoruz. Sürekli mola verip dinleniyoruz. Bu su da artık iyice kirlendi, bulanıklaştı. Ama mecburiyetten kullanıyoruz. İçme suyu hattımızın bir an önce tamir edilmesini istiyoruz. Yetkililer bizi duysun. Sorunumuzu çözsünler.”

İl Özel İdare yetkilileri ise söz konusu içme suyu hattındaki arızanın büyük olduğunu, tamiri için gerekli çalışmaların yapıldığını söylediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: