SAFRANBOLU’NUN İLK KADIN MUHTARI OLDU

SAFRANBOLU’NUN İLK KADIN MUHTARI OLDU

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesinde, biri kadın 14 kişiyle yarışan Özlem Gürsel (40), ilçenin ilk kadın muhtarı oldu.

Karabük Üniversitesi’nde işçi olarak çalışan, evli ve 1 çocuk annesi Özlem Gürsel, yerel seçimlerde Esentepe Mahallesi’nde muhtar adayı oldu. 5 bin 500 seçmenin bulunduğu Esentepe Mahallesi’nde 1 kadın ile 13 erkek rakibini geride bırakıp 467 oy alarak ilçenin ilk kadın muhtarı olmayı başaran Özlem Gürsel, Safranbolu Adliyesi’ne geldi. Safranbolu’nun ilk kadın muhtarı olduğunu duyan davulcu Gürsel’i tebrik edip davul çaldı. İlçe Seçim Kurulu’nda görevli zabıt katibi Aysun Tancan’dan mazbatasını alan Özlem Gürsel, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Safranbolu’nun ilk kadın muhtarı olduğu için gururlu olduğunu ifade eden Gürsel, ”Oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Azalarımızla birlikte bir yola çıktık ve başardık. Mutluyuz ve gururluyuz. Mahallemiz için en güzel şekilde çalışacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Safranbolu’nun ilk kadın belediye başkanı olan Elif Köse’yi tebrik eden Gürsel, ”Kadın desteğiyle çok güzel şeyler yapacağız. Kadının gücünü burada ortaya koymuş olacağız.” dedi. Mahallelilerden olumlu tepkiler aldığına ifade eden Gürsel, ”Bir kadın adayın muhtar olması onlar için bir değişiklik oldu. Gurur duydular. Bende gurur duydum. Mahallemizi en iyi şekilde yöneteceğiz.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: