SAFRANBOLU’DA 2 BİN FİDAN DAĞITILDI

SAFRANBOLU’DA 2 BİN FİDAN DAĞITILDI

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ‘Ağaç Kesme fidan dik’ kampanyası kapsamında 2 bin ücretsiz çam ve ladin fidanı dağıtıldı.

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan kampanya kapsamında 2 bin çam ve ladin fidanı Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’a getirildi. Fidan dağıtımı öncesi konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, bu yıl kentte 143 bin fidan dikimi yapıldığını hatırlatırken, “Safranbolu tarihi bir şehir ama sadece tarih değil, doğası da çok önemli. Yerli ve yabancı turistlerin kanyonları, ormanları görmesini istiyoruz. Karabük’ün yüzde 73’ü orman. Vatandaşlarımızın da Safranbolu’nun bu güzel doğasını, ormanlarını korumasını ve ağaç dikmesini teşvik etmek amacıyla yılın son iş gününde örnek olması amacıyla fidan dikimi yaptık” dedi.
Safranbolu Orman İşletme Müdürü Gürol Basri Altunay ise, “Burada amacımız, insanlara ağaç sevgisini daha fazla aşılamak, yılbaşına fidan keserek değil, fidan dikerek girmek. Kampanyamızın da asıl amacı bu. Yarın da devam edeceğiz. Diğer ilçelerde de fidan dağıtımı yapılacak. Fidan kesilmesini önleme anlamında da koruma ekiplerimiz 24 saat çalışmalarını yapıyorlar. Fotokapanlarla yerler tespit ediliyor, devamlı teyakkuz halindeyiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dan vatandaşlara fidanlar dağıtıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: