‘NORMAL BİR İLÇE GİBİ YÖNETİLMEMELİ’

‘NORMAL BİR İLÇE GİBİ YÖNETİLMEMELİ’

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Korkmaz, ‘’Safranbolu’muz bir dünya kenti, normal bir ilçe Belediye Başkanlığı gibi yönetilmez, yönetilmemeli.Dünya ile entegre olmuş korumanın Kültür Kentlerinin örneklerinde olduğu gibi bu bakış açısı ve bu vizyonla yönetilmeli bir Paris, bir Prag, bir Roma gibi hem tarih mirasına sahip çıkarak, hem de yapacağı tüm yeni hizmetleri geçmiş kültür mimari anlayışına uygun olarak yapmalı’’ dedi.

2019 yerel seçimler için zaman daralırken UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’da AK Parti’den belediye başkanlığı için aday adayı olan 11 isimden hangisinin aday olarak belirleneceği merak konusu oldu. Uzun yıllar Belediye İş sendikası Karabük Şube Başkanlığı ve sendikanın  Genel Merkezi’nde yöneticilik yapan,  Ankara Karabüklüler Vakfı Başkan Vekilliği ile Zihinsel Engelli Çocuklar Eğitim Vakfı Genel Merkez Yöneticiliği görevini yürüten evli ve bir çocuk babası Cahit Korkmaz, aday olabilecek isimlerin başında geliyor.

30 yıllık bir cemiyet hayatına sahip olan Korkmaz, ‘’Safranbolu  bir dünya kenti , normal bir ilçe Belediye Başkanlığı gibi yönetilmez, yönetilmemeli. Dünya ile entegre olmuş korumanın Kültür Kentlerinin örneklerinde olduğu gibi bu bakış açısı ve bu vizyonla yönetilmeli bir Paris, bir Prag, bir Roma gibi hem tarih mirasına sahip çıkarak, hem de yapacağı tüm yeni hizmetleri geçmiş kültür mimari anlayışına uygun olarak yapmalı’’ dedi.

‘ÇÖZÜM PLANIM HAZIR’

Korkmaz şöyle devam etti: ‘’Başkanlık nasip olursa asla kamunun ve belediyemizin yapacağı binalar özgün Safranbolu mimarisine dokusuna uygun olacak asla farklı bir şeye izin vermeyiz.  Başkanlık nasip olursa asla dikey mimari olmayacak Safranbolumuzda yöresel mimari dokusuna uygun yatay mimari olacak. Hepimizin hak vereceği şekilde, şehirler insanlar için inşa edilmiş toplu yaşam alanları olmalı, Ancak son zamanlarda şehirlerin sadece araçlar için tasarlanıyor olduğunu görüyoruz. Trafiğin tıkanması, araçların kolayca park edebilmesi, toplu taşımanın hızlanması gibi amaçlara hizmet eden, insanların dışlandığı şehirler git gide artıyor, ama bize atalarımızdan emanet Safranbolumuz öyle kurulmamış insan odaklı huzur odaklı kurulmuş bizim belediyecilik anlayışımızda aynısı olacak. Eski çarşının trafik sorununu çok hızlıca çözeceğiz, böyle dünya kenti, turizm kentine yakışmıyor. Bu sorunun karşılığı çözüm planım hazır. Safranbolu’nun Uluslararası Film Festivali gerçek kimliğine kavuşacak, gerçekten uluslararası bir marka olacak ve Safranbolu’nun tanıtımında önemli bir yere gelecek. Safranbolu, Ülkemizin Kültür Başkentidir. Ama bu özelliğine uygun bir yönetim anlayışımız olacak, her ay ulusal ve Uluslar arası etkinliklere Safranbolu’muz ev sahipliği yapacak, bunun karşılığında katma değeri yüksek Turizm Kenti olacak. Safranbolu’muzu halkımızla birlikte yöneteceğiz. Şehir Meclisi kuracağız, ve tüm meclis toplantılarına davet edeceğiz. Açık ve şeffaf olarak ortak akılla yöneteceğiz. Safranbolumuz Dünya Kenti, ona yakışır bir anlayışla yönetilecek, Ankara, İstanbul gibi kentlerimizde irtibat büromuz olacak.’’

‘ÖNEMLİ PROJELER ÜRETECEĞİZ’

Dünyada ve Türkiye’de  tarihi kültürel kentlere önemli destek bütçeleri mevcut olduğunu ancak Safranbolu’nun hak ettiği oranda bu destekten yararlanamadığına ifade eden Korkmaz, ’’İşinde çok başarılı bir proje ekibiyle önemli projeler üreteceğiz, hazırlıklarımız var, bu konuda devletten aldığımız belediye yardım bütçesi kadar belki de zamanla daha fazlası bütçeyi, desteği kentimize getireceğiz. Üreten akıllı bir Turizm Kenti Safranbolu’muzun asla para sorunu olmaz. Başkanlık makamı sorun çözme makamıdır. Vatandaşımıza, Hemşehrimize elimizdeki imkansızlıkları anlatmak yerine, çözüm üreteceğiz. Hiçbir kimse, hiçbir makam Safranbolu’nun Kültürel ve Mimari dokusuna aykırı bir talepte bulunamaz asla buna izin vermeyiz. Tüm hizmetlerimizde rant belediyecilik anlayışı değil, insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek anlayışla hareket edeceğiz. Kimse sürprizle karşılaşmayacak, aldığımız kararlar öngörülebilir olacak, kimseye haksız bir gelir sağlamayacak imar değişikliği gibi kararlarımızda kentimizin ilk planda 20 yıllık turizm master planını üniversitemiz, sivil toplum örgütlerimiz ve Uluslar arası hocalarla çıkaracağız, her şeyi öngörülen bir kent olacak’’ diye konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: