‘KENDİ GÖZLERİYLE GÖRMESİNİ TAVSİYE EDERİZ’

‘KENDİ GÖZLERİYLE GÖRMESİNİ TAVSİYE EDERİZ’

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar Bazı haber sitelerinde çıkan sahte Safran haberine sert tepki gösterdi.

Başkan Acar şöyle dedi:”Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Başkanı Halit Özdemir tarafından Safran hakkında basına yapmış olduğu açıklamayı hayretler içerisinde ve üzülerek takip ettik. Söz konusu haberde Safranbolu’da yetiştirilen bitkinin Safran değil Aspir olduğunu ve gıda boyası katarak gerçek Safran diye satıldığından bahsedilmiştir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Dünya Miras kentti Safranbolu’muza adına veren Safranbolu Safranı, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının, 555 Sayılı Coğrafi işaretlerin Korunması hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Menşe Coğrafi İşareti alınmış olup, 30.07.2010 tarih ve 27657 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Alınan Coğrafi işarette Safranbolu Safranının standartları belirlenmiş ve koruma altına alınmıştır. ISO/TS 3632-1 göre yapılan kimyasal analizlerde 1. Sınıf safran standartlarının üzerinde Safranbolu yöresine ait tıbbi ve aromatik bir ürün olarak tescillenmiştir.”

Safranbolu’da yılda yaklaşık  20 kilogram safran üretiminin  yapıldığına dikkat çeken Acar,”Ayrıca Federasyon başkanı Safranı suya atıldığında kırımızı renk verdiğinden bahsetmiştir. Safranı suya atıldığında kırmızı değil sarı renk vermektedir. Safranbolu’da ki üreticilerimizi ve satıcılarımızı zan altında bırakacak bu gerçeği yansıtmayan haberi, Özdemir’in düzeltmesini bekler, Safranının hasat zamanını olan Ekim-Kasım aylarında Safranbolu’ya gelmesini, Safran hasadını kendi gözleriyle görmesini tavsiye ederiz.”diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: