KBÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KENDİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLADI

KBÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KENDİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLADI

2010’da kurulmasına rağmen bina olmadığı için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) eğitim gören Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, bu yıl kendi üniversitelerinde eğitim görecek.2

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2010’da öğrenci almaya başladı. Ancak Karabük Üniversitesi bünyesinde bina olmadığı için öğrenciler BEÜ’de eğitim gördü. Karabük Üniversitesi bünyesindeki Fen Fakültesi’nin bir bölümü Tıp Fakültesi’ne dönüştürülünce öğrenciler de bu yıldan itibaren Karabük’te eğitime devam edecek. Tıp Fakültesi binasında düzenlenen açılış dersi törenine Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kara da katıldı.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tıp Fakültesi’nin oluşması için zaman isteyen gerekli laboratuvar ve donanımların kısa sürede tamamlanarak bu hafta itibariyle eğitimlere başlandığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Refik Polat da tıp fakültesi sayısı olarak dünya ülkeleri arasında Türkiye’nin 5’inci sırada olduğunu söyledi. Polat, 1990 yılında Türkiye’de 25 tıp fakültesi varken bugün bu rakamın 80’lerde olduğunu aktardı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: